Millega torkab Gofore lisaks rahvusvahelisele haardele ja suurele IKT-kompetentsile veel silma? Kuna firma usub oma meeskonna iseorganiseerumise võimesse ehk lähtub agiilsest mõttemaailmast, saab iga liige tugineda just oma tugevustele, olla tema ise ja end alati maksimaalselt rakendada. Igav pole seni kellelgi hakanud.

Ettevõte lähtub teadlikult minimaalsest juhtimisest, et mitte seada piiranguid oma töötajate arengule. Arenguvõimaluste ja ilma produktiivsust langetamata suurte vabaduste pakkumisest räägivad paljud, kuid mitte kõik ei vii asju sellele tasemele. Näiteks kui paljudes organisatsioonides saavad töötajad ise valida ja kaasa rääkida, millega nad tegelevad? Kui paljud saavad valida, millistesse rollidesse nad lisaks oma põhiülesannetele asuvad?

„Mul ei oleks siit mitte kusagile minna,” ütleb Gofore Eesti üksuse tegevjuht ja juhatuse liige Tuuli Pärenson naerdes ning põhjendab seda sellega, et mujal poleks võimalik teha parimal viisil just neid asju, mida ta ise mõistlikuks peab. „Tundub, et peaksin igal pool mingis aspektis silma kinni pigistama, et osa tööst on küll äge, aga siin-seal tuleb jälle kompromisse teha. Gofore stiil on vastupidine – midagi ei pea ära kannatama, meil on valikuid, meie suurim väärtus on teha mõistlikke asju ja saame oma projekte ise valida. Olen töötanud Gofores ligi kolm aastat ja selle jooksul on argipäeva osa arutleda, kuidas saame teha asju paremini. Ma tunnen, et meie töösuhted ja -kultuur on oma ajast umbes 10–20 aastat ees, eriti see, kuidas me igaüht väärtustame ja püüame kaasa aidata tema isiklikus arengus. Meie klientide tagasiside ja finantstulemused kinnitavad, et teeme midagi süstemaatiliselt õigesti.”

Mis on Gofore arvates töötajatele oluline?

1. Mõistlik töökoormus ja parasjagu väljakutset
2. Õiglane tasustamine ja hüved (nt aktsiate ostu soodusprogramm kõigile töötajatele)
3. Iga töötaja arvamus loeb
Tiina Klooster

Tiina Klooster, Project Administration Office Specialist

Töötan tiimis, mis tegeleb projektide finantspoole haldamisega. Hindan Gofore hästi läbipaistvat, kaasavat ja hoolivat kultuuri. Kõikides otsustes saab oma sõna sekka öelda, ükskõik milline roll sul on, ja seda kuulatakse ning võetakse arvesse. Gofore toetab alati ka töötajate isiklikku arengut. Kes soovib midagi juurde õppida ja areneda, sellele leidub palju võimalusi. Kui oma praegune töö enam pinget ei paku ja suurem potentsiaal tundub olevat hoopis teistes ülesannetes, siis seda väga toetatakse.

Hoolimine ei ole meil ainult sõnakõlks, sellel põhineva organisatsioonikultuuri ülesehitamisse on väga palju panustatud. Samuti teostab Gofore ainult eetiliselt põhjendatud projekte. Meie konsultatsioon peab tegema maailma paremaks. Me ei võta mitte ühtegi tööd vastu ainult raha pärast. Üle poole meie projektidest seonduvad avaliku sektori ja ühiskondlike struktuuridega, niisiis panustame otseselt kodanike elu parandamisse.

Kolleegidega veedetud aeg võtab väga suure osa meie kõigi päevast, seega on ülioluline, kes need inimesed on ja millised on nendevahelised suhted. Minu enda tiim on meeletult ägedate inimestega ja toetav. See omakorda inspireerib rohkem panustama ja üksteist aitama. Saame valida, kas teeme tööd kodukontorist või käime oma mugavas kesklinna kontoris. Minu tiimi juht elab näiteks Soomes ja kohtume enamasti veebikoosolekutel. Paindlik töökoha ja -aja valik on samuti üks Gofores töötamise eeliseid.

Märten Soo

Märten Soo, vanemarendaja ja tarkvaraarhitekt

Olen olnud tarkvaraarendusega seotud üle 15 aasta – kindlustuses, jaekaubanduses ja pikemalt eKoolis. Goforega liitusin ligi kaks ja pool aastat tagasi. Värskelt alustanud Eesti üksusega liitumine meeldis mulle rohkem, kui oleks meeldinud juba pikalt eksisteeriva ettevõttega liitumine. Fakt, et üksuse emaettevõte on Soome börsil noteeritud suurfirma, andis omakorda stabiilsuse.

Allkirjastasin oma töölepingu vahetult enne pandeemiat. Kordagi ei tekkinud tunnet, et firma hakkaks otsima kõige optimaalsemaid lahendusi töötajate või kulude meeleheitlikuks kokkutõmbamiseks, eesmärk oli koos edasi minna ja uudsele olukorrale lahendusi leida.

Gofore eetilised standardid panevad muu hulgas paika, millistes valdkondades tegutsetakse. Eesmärk pole ainult raha teenimine, vaid ka ühiskonnale kasu toov tegevus. Tunduvad küll triviaalsed sõnad, aga neid ka päriselt järgitakse. Suhetes töötajate ja klientidega ei tohi olla susserdamist. Üks minu soovidest töökoha valikul on olnud enda jaoks olulises valdkonnas midagi paremaks teha.

Igapäevatöö kohta võin öelda, et mõtted ja arvamused kuulatakse ära ja oma ideedega on võimalik alati välja tulla.

Gofores on eksperdil võimalik liikuda erinevate projektide vahel. Kõik võimalused on töötajatele meie süsteemides näha ja ekspert saab ise soovi avaldada ning seeläbi oma arenguteed kujundada.

Meil on oma aktsiaostuprogramm – igal Gofore töötajal on võimalus firma aktsiaid soodustusega osta, olen seda ka ise aktiivselt kasutanud.

„Gofore on väga aktiivne ITLi liige. Ära märkimist väärib nende panus töösuhetega tegelemisel – tööelu muutumisel on väga oluline, et tööandjad selgitavad murekohti ja toovad lauda ka võimalikud lahendused. Koostöös teeme Eesti elu paremaks.”
Eesti IT-ettevõtete liit

Jaga
Kommentaarid