„Suured ja olulised projektid nõuavad teadmisi, kogemusi, täpsust ja kiireid otsuseid, mille juures aitavad meid lisaks inseneriteadmistele aina enam ka digilahendused ja infotehnoloogia. Meie inimesed teevad ainult tarka tööd,” kinnitab Nordeconi personalijuht Jaana Pedras. Enamik ettevõtte töötajatest moodustavad ehitusvaldkonna insenerid, keda toetavad nende töös nii ehituse ettevalmistuse kui ka tugiteenuste üksused.

Jaana Pedras
Nordecon on spetsialiseerunud suurtele projektidele, hetkel on näiteks töös Tartu Ülikooli Kliinikumi järjekordne etapp, Alma Tominga nimeline ärihoone Ülemiste Citys ja Tallinna Linnahalli lähistel asuva Kalaranna Kvartali ehitus. Ettevõte on juhtinud ka mitmete Eesti riigigümnaasiumite, suuremate spordirajatiste ja büroohoonete, Väo ning Haabersti ristmike rajamist. „Meie töötajad väärtustavad kõrgelt seda, et neile usaldatakse nii mastaapsete projektide läbiviimine. Ühesuguseid ehitusobjekte meil sisuliselt ei ole, kõik ehitised ja rajatised on erinevad, olles iga kord suureks väljakutseks,” räägib Pedras.

Seega on omas valdkonnas arenguvõimalused Nordeconis suurepärased. Ettevõttes töötab muide omajagu inimesi, kes on alustanud kõrgkooli kõrvalt praktikast, saanud ettepaneku tööle jääda ja teinud korralikku karjääri. Nii on saanud juba 30-aastastest noortest tööturul väga kõrgelt hinnatud eksperdid, sest insenerivaldkond nõuab laialdasi teadmisi, põhjalikku ettevalmistust ja kiiret arengut ning seda kõike Nordecon pakub.

Digitaliseerimise turuliider

„Meil väärtustatakse haridust ja arengut väga kõrgelt,” ütleb Pedras. „Kui inimene tuleb meile praktikale ja tal tekib soov siin oma karjääri jätkata, võimaldame osalise ajaga töötamist, et ta saaks oma koolitee lõpetada. Kui töötaja soovib taotleda kõrgemat kraadi või osaleda mõnel spetsiifilisel koolitusel, püüame alati paindlikke lahendusi leida. Enesearengut toetame igati ning kui meie insenerid soovivad oma taset tõsta ja kutsetunnistust taotleda, tasub Nordecon nende eest kutsetaotluse tasu. Iseenesestmõistetavalt on haritud, edasipürgivad ja väljakutsetele avatud töötajad tööandja jaoks suur väärtus ning meie juhid seisavad selle eest, et inimestel oleksid head võimalused end arendada.”

Lisaks korraldatakse palju majasiseseid koolitusi ning võimaldatakse grupi- ja individuaalseid koolitusi. Kuna ehitussektori üks tulevikusuundi on digitaliseerimine, on Nordecon sellele aastate jooksul väga palju tähelepanu pööranud, olles kerkinud Pedrase sõnul digitaliseerimise osas oma valdkonnas eestkõnelejaks ja turuliidriks.

„Teeme palju mahukaid projekte, mida oleks mõeldamatu ellu viia nii-öelda vanaviisi. Tegu on huvitava ja tulevikku suunatud maailmaga, kus tänu digilahendustele jooksevad andmed programmide vahel iseenesest ning käsitöö on viidud miinimumini. Teeme tihedat koostööd Digitaalehituse Klastriga, et ehitussektor ei jääks üldises infotehnoloogia kiires arengus teistest valdkondadest maha, vaid pigem sammuks ette ning kõik tööd lihtsustavad ja ehitust täpsustavad võimalused võetaks kasutusele kiiremini.”

Töötajate tervis on väga oluline

Kui ühelt poolt peetakse Nordeconis tähtsaks professionaalset arengut, siis sama oluline on ka töötajate heaolu ja tervise toetamine. „Tööd on meil palju ja see on väljakutseid täis, aga et inimesed saaksid segamatult tööle pühenduda, peab nende tervise eest hoolitsema. Pakume Confido tervisekindlustust või läbi Stebby trenni- ja tervisekeskkonna sporditoetust. On suur pluss saada tööandja kulul kiire ligipääs eriarstidele. Kõik meie töötajad on loomulikult kaetud ka õnnetusjuhtumikindlustusega, lisaks saavad vajadusel prillitoetust ja alates teisest tööaastast on ette nähtud lisapuhkusepäevad,” loetleb Pedras.

Nordeconis ollakse ka suured tähistajad ja ühisürituste nautijad alates sünnipäevadest ja jõuludest kuni tööjuubelite ning vabariiklike tähtpäevadeni. Sündmusi korraldatakse nii meeskondlikult kui ka organisatsiooni- ja kontserniüleselt. Viimane tähendab, et pidutsema koguneb ühtkokku ligi 700 inimest!

„Lisaks motiveerime ja toetame oma inimesi sisuka töö tegemisel läbi konkurentsivõimelise töö- ja tulemustasu, ametiauto ning modernsete töövahendite. Jätkame töötasu maksmist ka siis, kui meie töötajad osalevad kaitseväe kordusõppustel, ja pakume ajutist elamiskohta üle Eesti, kui projekt viib töötaja kodust eemale. Me ehitame ju üle Eesti – Tallinnast Valgani ja Saaremaast Narvani.”

Oodatud on nii kogemustega insenerid kui ka kogemusteta praktikandid
Nordeconis töötavad ehitusalase haridusega kogemustega professionaalid, aga personalijuhi sõnul on tööle oodatud ka noored, kel veel kogemuste pagas väike, ent huvi valdkonnas töötada suur. „Praktikandid on meile väga oodatud ning Eesti ühe suurema ehitusettevõttena tunneme vajadust ja soovi panustada noorte arengusse. Meie juures saavad nad aimu, millised on standardid, kuidas töö käib ning mida peaks veel teadma ja õppima. Tänu sellele osatakse ka näiteks koolis paremini õppeaineid haarata ja enda jaoks parimaid valikuid teha. Ehitus on enamat kui inseneriteadmised! Töö ehitusvaldkonnas tähendab oskust ja võimekust suhelda, läbirääkimisi pidada, olla tugev lepingutes ... tööpõld on suur ja lai.”

Pedras nendib, et ehitusplatsil toimuv virvarr ja intensiivne kulgemine on midagi, mis pakub ehitusinseneridele emotsionaalselt väga palju. „Iga päev ehituses on erinev, elu on kiire ja põnev. See on eriti nauditav koos ühtehoidva meeskonnaga, kus ka kõige pingelisemal hetkel tunned end turvaliselt ja mugavalt.”

Kui sul on huvi töötada Eesti ühes suurimas ja vanimas ehitusfirmas, võta julgelt ühendust:

personal@nordecon.com

Jaga
Kommentaarid