Kohila Vineer OÜ on kontserni Latvijas Finieris tütarettevõte ja Raplamaa suurim tööandja, kes pakub tööd 260 inimesele. Aastal 2016, kui avati teine tehasehoone, tunnustati Kohila Vineeri ka Raplamaa parima ettevõtja aunimetusega.

Uue tehasehoone kohta võib öelda palju kiidusõnu. Tegu on Eesti suurima puithoonega, kus on ruumi 18 000 m2. Töötajate jaoks on aga vast olulisim see, et tsehh on valge, soe ja mõnusalt avar ning et seal on meeldiv töötada.

Vahetustega töö eelised


Kohila Vineeri tööelust rääkides tuleks esmalt kummutada mõned müüdid. Näiteks see, et töö tehases on füüsiliselt raske ja sobib vaid meestele. Tõde on see, et ettevõtte töötajate hulgas on naisi ja mehi enam-vähem võrdselt ning kaasaegse poolautomaatse tööpingi juures töötamiseks pole vaja palju füüsilist jõudu – arvestada tuleb seisva tööasendi ja mõnede sundliigutustega.

Üheks tehasetöö eripäraks on vahetustega töö, mille juurde kuuluvad ka öised vahetused. On inimesi, kellele see ei sobi, teised aga toovad oma tööst rääkides välja pigem plusse.

Võrreldes esmaspäevast reedeni ja üheksast viieni tehtava tööga jätab vahetustega töö sageli rohkem võimalusi. Tavapärase 20 päeva asemel käiakse nominaaltööaja saavutamiseks tööl üksnes 15–16 vahetust.

Kolmele vahetusele järgneb kolm vaba päeva, mis võimaldavad töötajal oma töövälist elu küllalt paindlikult sättida. Sellest rääkides on välja toodud, et kuna sageli on vabad päevad nädala sees, võimaldab see rahulikumatel aegadel juuksuris käia või spaas mõnuleda – nädalavahetuseti on mõlemad sageli pigem ülerahvastatud.

Osa töötajaid on hõivatud ka oma väikese eraettevõtlusega, millega tegelemiseks on vabadel päevadel märksa enam aega, kui oleks traditsioonilise tööaja õhtutel ja nädalavahetustel. Loomulikult on öötöö ka kõrgemalt tasustatud.

Võimalused sissetulekute suurendamiseks


Teine levinud müüt sedastab, et vineeritehases töötamine eeldab spetsiaalset haridust ja ettevalmistust.

Tõde on aga see, et kogu tööks vajalik oskuste pagas omandatakse tööle tulles. Kohila Vineer võib olla uhke väga korraliku kompetentsiprogrammi üle, mis hõlmab kogu ettevõtte tegevust.

Kõik uued tulijad saavad nii põhjaliku juhendmaterjali kui ka oma isikliku mentori, kes aitab töövõtted selgeks saada ja tehase igapäevaellu sisse elada.

Kohila Vineer

Õppimine ja uute oskuste omandamine on Kohila Vineeris au sees ja lisaks kiitusele toob see kaasa ka palgatõusu. Oskustasuks nimetatud preemia teenivad välja kõik, kes soovivad õppida selgeks töö erinevatel pinkidel, ja sellele lisandub hiljem mentoritasu, kui ollakse valmis ka uusi töötajaid juhendama.

Üksiti võimaldab uute oskuste omandamine töötajal ka ettevõtte sees edasi areneda ja soovi korral ametipositsiooni vahetada.

Lisapreemiaid saab teenida ka uusi töötajaid värvates või tööprotsessi paremaks muutvaid ettepanekuid tehes.

Kohila Vineer väärtustab kõrgelt töötajate lojaalsust. Nii saavad kõik, kelle staaž on üle aasta, ka nn 13. palga, lisaks peab ettevõte meeles ka töötajate staažijuubeleid.

Igal aastal valitakse parimad töötajad ja korraldatakse neile aastalõpul ilus tänuüritus. Kahel viimasel aastal on see küll pandeemiaohu tõttu ära jäänud, kuid tunnustussõnad ja -preemiad pole kuskile kadunud.

Mugavad töötingimused


Asukoht Raplamaa ja Harjumaa piiril on tööle tulijate jaoks logistiliselt väga hea – pole kauge käia ei pealinnast ega ka ümbritsevast piirkonnast. Igapäevaselt on töös kaks ettevõttesisest bussiliini. Üks teenindab Tallinnast tulijaid, teine alustab teekonda Türilt ning toob-viib Käru, Lelle, Keava ja Rapla piirkonna inimesed. Töötajatele, kelle kodukandist buss läbi ei käi, makstakse transpordikompensatsiooni, sõltumata sellest, kas tööl käiakse oma auto või ühiskondliku transpordiga.

Kaasaegsed töötingimused hõlmavad muuseas ka seda, et töötajal ei ole vaja muretseda oma tööriiete pärast – need pestakse ja korrastatakse tööandja poolt.

Ka puhketingimused on ettevõttes head. 12-tunniste vahetuste sees saab vahepeal vaikses puhkeruumis tehasemürast kõrvale astuda. Tööandja kompenseerib osaliselt lõunasöögid ja öisel ajal on supp tasuta. Toitu saab Mamma valikurikkast toiduautomaadist. Suupistete jaoks on puhkeruumis snäkiautomaat, alati on olemas ka vesi ja kohvijoogid.

Toredaid ettevõtmisi jagub ka töökohast väljapoole. Ettevõte toetab vahetuseüritusi, traditsioonide hulka kuuluvad lisaks tänuüritusele ka laste jõulupidu ja klassikalised suvepäevad.

Jaga
Kommentaarid