„Tegemist on vastutusrikka tööga, sest just meie inimesed panevad kokku iga kliendi personaalse reisi. Müüme Tallinnast kohti enam kui 250 erinevasse kruiisisihtkohta, enam kui kolmekümnes erinevas riigis. Hurtigruteni seiklused ja ekspeditsioonid ei ole küll just odavad, mistõttu ongi äärmiselt oluline, et iga pisemgi detail oleks iga reisija järgi kohandatud,” räägib Hurtigruteni Eesti tütarfirma personalinõunik Tiina Zackrissoni.

Nii töötavadki kruiisifirma Tallinna büroos inimesed, kelle meelest ei ole mitte miski võimatu, kes toetavad ja usaldavad üksteist ning hoolivad sellest, et nii iga kolleeg kui ka klient saaks õigesti koheldud. Suurepärase teeninduskvaliteedi saavutamiseks läbibki iga Hurtigrutenisse tööle tulija kahe ja poole nädalase süvakoolituse, et saaks igale kliendile pakkuda sujuvalt maailma parimat teenust. Hurtigruteni Tallinna esindus annab tööd üle 250 inimesele ja pidev värbamine käib ka praegu – peamiselt on puudu saksa keelt minimaalselt C1-tasemel rääkivatest reiskonsultantidest, aga sageli on tööd pakkuda ka prantsuse ja inglise keelt rääkivatele töötajatele. Samas peab Zackrisson kõige olulisemaks ikka kandidaadi ja ettevõtte väärtuste sobivust, soovi pakkuda klientidele parimat teenindust, positiivset suhtumist ja soovi pidevalt areneda.

„Kui inimesed soovivad näha virmalisi, kohtuda jääkarude või vaaladega, sõita saamide juures kelgukoertega, näha virmalisi või süüa Nordkappis hommikust, siis on meie töötajad need, kelle poole pöördutakse. Kuna nõudlus põnevate ja eriliste seikluste järele aina kasvab, siis koos Hurtigruteni kasvuga suureneb ka meie meeskond siin Tallinnas. Me oleme muutunud viimaste aastatega väga nõutud tööandjaks, sest meie pakutav teenus on põnev, meeskond on toetav ja Hurtigruteni grupp pakub võimalust huvitavateks väljakutseteks ning karjääriks,” räägib personalinõunik.

Lisaks reisikonsultantidele on Hurtigruten Eestis üle 80 erineva ametikoha alates erinevatest analüütiku ja IT ametikohtadest kuni sotsiaalmeedia spetsialistideni. Tallinna töötajad täidavad erinevaid rolle, kuid meie eesmärk on ühine – pakkuda külalistele elamusi ja unistuste täitumist, kui nad külastavad selliseid sihtkohti nagu näiteks Antarktika, Island, Svalbard, Galapagos või kogevad üht maailma ilusaimat krusiisi piki Norra rannikut.

Tallinna kontorisse tööle tulijaid ootab ees rahvusvaheline meeskond – töötajaid on hetkel Tallinna kontoris 33 erinevast riigist. Püüame pakkuda igale töötajale üht mitmepäevast koolitusreisi Hurtigruteni laeval, et pakkuda klientidele veelgi paremat teenust. Lisaks peab ettevõte väga oluliseks töötajate rahulolu ja tervist, nii on ettevõttel olemas oma väike jõusaal, pakutakse spordikompensatsiooni või tervisekindlustust ning psühholoogilist nõustamist. Tavapärasele puhkusele lisaks on kõigil töötajatel sõltuvast tööstaažist võimalik kasutada 6–8 lisapuhkepäeva. Paljudel meie töötajatest on võimalik teha kaugtööd ja töötada paindliku tööaajaga. Töötajatele pakutakse erinevaid koolitusi ja toetatakse keeleõpet. Samuti pakub firma oma töötajatele ja nende pereliikmetele ja sõpradele võimalust kogeda kõiki ettevõtte pakutavaid unistuste reise väga hea hinnaga.

Norra rannikult kogu maailma meredele

Hurtigruten sai alguse 1893. aastal, kui Norra valitsus otsis võimalust, kuidas parandada inimeste, kaupade ja posti liikumist piki rannikut. Kui üle-eelmise sajandi lõpus alustati Norra rannikul sõitmist, ei osatud ette näha, et tulevikus pakutakse seiklejatele võimalusi külastada maailma kõige põnevamaid kohti. Alates 1980. aastatest hakkas Hurtigruten enam tähelepanu pöörama turismile ja kasutusele võeti luksuslikumad laevad. Kruiisifirmale on äärmiselt oluline ka roheline maailmavaade ja kruiiside võimalikult vähene mõju ümbritsevale. Nii kuulub laevastikku ka maailma esimene hübriidtehnoloogial põhinev ekspeditsioonilaev.

Ülemaailmne pandeemia põhjustas ka Hurtigrutenile raskuseid ja paljusid broneeringud tuli muuta või tühistada. Üksteist aidates ja toetades on õnnestunud säilitada klientide huvi Hurtigruteni reiside vastu ning ettevõttel on väga head müügitulemused.

„Hurtigrutenisse on alati oodatud töötajad, kes soovivad jagada meie klientidega teadmisi loodusest ja kohalikest kogukondadest, ning soovivad tööalaselt areneda turismivaldkonnas. Koos inspireerime inimesi seiklema ja reisima ning anname oma osa, et meie külalised saaksid kogeda inspireerivaid ja meeldejäävaid elamusi,” lisab Zackrisson.

Vaata lähemalt: www.hurtigruten.com


Jaga
Kommentaarid