Teekond nulli, Eesti Energia kontserni uus strateegia, on meie teekond jõudmaks 2045. aastaks ise süsinikuneutraalse tootmiseni ja aidata sealjuures klientidel keskkonnajälge vähendada. See on väga suur väljakutse, aga poole aastaga oleme strateegia viinud kõikide töötajateni ja terve organisatsiooni uude suunda keeranud.

Teekond nulli on pikk, põnev, uuendusmeelne ja arenguvõimalustest tulvil, pakkudes võimalust olla osaline väga suure mõjuga keskkonda paremaks muutvates projektides.

Töötajakogemuse direktor Kadi Piikov

Edu sõltub pühendunud töötajatest

Teekond on ambitsioonikas, kliendikeskne ja uuendusmeelne. Oleme üheskoos teekonnal nulli ja see ei ole lihtsalt ilus teekond paberil, vaid põnev uudseid tehnoloogiaid kasutusele võttev teekond, millega loome väärtust klientidele ning millel on mõju kogu keskkonnale. Meie edu sõltub pühendunud töötajatest, kes panustavad oma teadmiste ja oskustega ettevõtte eesmärkide saavutamisse. Iga lüli ahelas on oluline, alates kaevurist maa all kuni ettevõtte juhatuseni. Kõik kontserni ettevõtted, iga üksus ja iga töötaja teavad, kuidas nad panustavad sellesse teekonda, ning igal töötajal on võimalus päriselt midagi korda saata.

Juba praegu oleme tänu pühendunud töötajatele, kes hingega selles teekonnas kaasa löövad, pakkumas oma klientidele energiasäästlikke ja mugavaid lahendusi: e-mobiilsus, päikeseenergialahendused, kiire internet ja soojuslahendused. Kõik need teenused on arendanud meie enda töötajad.

Me areneme ringmajandusel põhinevaks keemiatööstuseks, see tähendab uusi oskusi, teadmisi ja ka kogemusi, mida meie töötajad saavad endas arendada. Me teeme tihedalt koostööd ka kõrgkoolidega ning oleme pidevalt toeks, aitamaks oma inimestel kasvada ja ümber õppida tulevikukompetentside arendamiseks, eelkõige rohepöördeks vajalikeks oskusteks ja teadmisteks.

Töötajate arendamisel vaatame pikaajaliselt ette ja näeme, et tuleviku töötaja on digivõimekas, hübriidtööd tegev, nutikas, loov ja kõrge intelligentsusega inimene, kes loob hindamatut väärtust läbi tehnoloogiliste arenduste. Põnev ja võimalusterohke on siin nii arendajal, inseneril kui ka kliendinõustajal.

Uus strateegia loob uusi võimalusi

Oleme rahvusvaheline ettevõte, tegutsedes viiel turul: Eesti, Läti, Leedu, Poola, Soome. Kontsernis töötab kokku ca 4600 töötajat. Energiamaailm ja meie töötajad on pidevas arengus. Sealjuures aga oleme stabiilne ettevõte pikaajalise vaatega tulevikku, pakkudes turvalisust ja kindlust. Meiega saab kasvada - eelmisel aastal liitus 672 uut töötajat, kellest 7% olid praktikandid.

Uued lahendused ja uued teenused toovad pideva põnevuse, kus koostööd saab teha oma ala tippudega nii Eestis kui ka mujal maailmas, näiteks allkirjastasime koostööleppe meretuulepargi arendamiseks Ørstediga.

Oluline on luua parim töökeskkond ...

Teekond nulli on andnud kogu ettevõttele ühise hingamise ja missiooni, mille nimel kõik tegutsevad. Inimestel on soov ja tahe panustada ning olla osa meeskonnast, kes viib ellu põnevaid projekte ja loob uusi lahendusi.

Elluviimise edu tagavad võimekad talendid, hea juhtimiskvaliteet ja tulemuste saavutamine läbi koostöö. Need on Eesti Energia töötajakogemuse edendamise fookused. Meie jaoks on oluline luua parim töökeskkond, kus talendid saavad oma võimeid rakendada. Pöörame palju tähelepanu juhtimiskvaliteedi arendamisele ja koostöövõimaluste loomisele. Seda näitavad ka pühendumusuuringu tulemused - Eesti Energia kontserni pühendumus on väga kõrge ja juhtimiskvaliteet kasvab.

Oleme eesrindlikud otsimaks lahendusi ja seame samme kooskõlas maailma trendidega. Toetame iga töötaja isiklikku roheteekonda ka töötajate seas väga populaarseks kujunenud „Teekond nulli" loengusarjaga, kus oma ala spetsialistid jagavad teadmisi erinevatel teemadel, alustades teadlikust tarbimisest ja tuleviku kütustest kuni jätkusuutliku investeerimiseni välja.

... ja suurendada töötajate heaolu

Inimesed on meie kõige suurem väärtus ja me hoolime töötajatest. Oma teekonnal hoiame fookuses ka töötajate vaimse ja füüsilise tervise edendamist, pakkudes tervisekindlustust nii oma töötajatele kui ka nende pereliikmetele. Eesti suurima spordiklubi leiab samuti Eesti Energiast, seda laiendame peagi veelgi, luues ka terviseklubi, et suurendada kõikide töötajate heaolu.

Kangelasena jätad väikese keskkonnajälje. Liitu põneva teekonnaga nulli!

Jaga
Kommentaarid