Philip Morris International Inc. teatas, et kavatseb lahkuda Venemaa turult ja otsib võimalusi, kuidas seda "korrapäraselt" teha, kuna äri ajamine riigis on muutunud liiga keeruliseks.

Venemaa on suuruselt neljas sigaretiturg maailmas, kuid see on olnud ka oluline piirkond ettevõtte IQOS sigareti alternatiivi kasvu jaoks. Philip Morris on juba tänaseks vähendanud sealset tootmistegevust, peatanud turustamise ja tühistanud uute toodete turule toomise.

"Kõik meie jõupingutused viimase nelja nädala jooksul on olnud meie Ukraina kolleegide ohutuse ja turvalisuse tagamine," ütles tegevjuht Jacek Olczak avalduses. "Oleme solidaarsed süütute meeste, naiste ja lastega, kes kannatavad."

Ettevõttel on Venemaal üle 3200 töötaja, kellele jätkatakse palga maksmist.

Jefferiesi analüütik Owen Bennett kirjutas selle kuu alguses, et Philip Morris on seisnud silmitsi dilemmaga, kas hoiduda oma maine kahjustamisest või jääda oma IQOS-iga turule ja saada sellest jätkuvalt kasu. Venemaa moodustab umbes 5% ettevõtte kasumist ja tarbib peaaegu viiendiku Philip Morrise IQOS-i toodangust, ütles Bennett.

Jaga
Kommentaarid