Fazer teatas 6. märtsil, et lahkub Venemaalt. Kohaliku ettevõtte nime muutmine on osa Venemaalt lahkumise protsessist, kuna enne omandiõiguse muutmist peab vahetama ka nime. Nii on võimalik vältida Fazeri nime ebaseaduslikku kasutamist Venemaal.

Venemaalt lahkumise protsess on keeruline ning hetkel on ainuke võimalus turult väljumiseks kas kohaliku ettevõtte müümine või tegevuse üleandmine kohalikule osapoolele. Kuni uus ettevõte ei ole kinnitatud, ei ole Fazeril võimalik ka lahkuda, kuna Venemaa võimude otsuse kohaselt ei tohi julgeoleku seisukohalt olulise tähtsusega sektorites tegutsevad ettevõtted oma tootmist mingil juhul vähendada, veel enam täielikult lõpetada.

Pärast äritegevuse loovutamist või üleandmist uuele ettevõttele läheb uuele operaatorile üle ka kaubamärk Hlebnõi Dom, mille Fazer omandas Venemaa turule sisenedes. Seejärel lõpetatakse koheselt Fazeri kaubamärgi kasutamine. Samuti lõpetati vahetult pärast turult lahkumise otsust kogu magusatoodete, teravilja- ja pagaritoodete eksport Soomest Venemaale ning peatati kõik investeeringud.

Fazer tegutseb antud olukorras nii kiiresti kui võimalik, järgides seadusi ja sanktsioone. Ettevõtte otsused ei ole majanduslikest teguritest mõjutatud.

Jaga
Kommentaarid