Venemaa, kes seisab Ukraina sõja tõttu aastakümne sügavaima majanduskriisi ees, proovib erinevate toetusmeetmetega suuremat krahhi ära hoida.

Riigi jaemüügisektor on peale lääne riikide ulatuslikke sanktsioone täbaras seisus. Tuntud kaubandusbrändid nagu H&M, Apple ja Nike ei jätka enam oma tegevust Ukrainale sõja alustanud riigis. Venemaa aga nii lihtsalt lääne kaupadest veel loobuda ei taha, kirjutab Reuters.

Peaminister Mišustin ütles kolmapäeval veebis toimunud valitsuse istungil, et riik vajab kaupade tarnete jätkumiseks paralleelimporti. See tähendaks, et originaalkaupa toodaks riiki sisse ilma kaubamärkide omanike nõusolekuta. "Selline lähenemine tagab kaupade liikumise meie riiki, vaatamata välispoliitikute ebasõbralikule tegevusele," lausus Venemaa peaminister.

Milliseid kaupu saab sel viisil Venemaale importida, määrab tööstus- ja kaubandusministeerium, lisas Mišustin. Paralleelimpordi määruse eelnõu koostanud föderaalne monopolivastane teenistus (FAS) lisas, et meede aitaks hoida Venemaa turul õiglast konkurentsi.

Venemaalt on tänaseks lahkunud üle 500 ettevõtte. Rõivabrändidest on tuntuimad Puma, H&M, Levi's, Prada, Adidas, Jaguar, Nike jne. Autotootjatest on osaliselt või täielikult Venemaal tegevuse lõpetanud Mercedes-Benz, Škoda, Jaguar, Ford, Bentley ja veel. Loe pikemat nimekirja siit.

Jaga
Kommentaarid