Soome emaettevõtega Nordea Pank on Eestis jõudsalt laienenud viimasel viiel aastal ja töötajate arv hakkab lähenema 900-le. „Oleme väga tänulikud, et ka eelmisel aastal saime Eestis edukalt kasvada ning toetada oma põhjamaiseid kliente ilma tõrgeteta. See sai võimalikuks nii tänu meie klientide ja omanike usaldusele kui Eesti innovaatilisele ja paindlikule ärikeskkonnale. Hoogsale laienemisele lisaks teeb meile suurt rõõmu meie rahvusvaheline meeskond. Nordea Eestis töötab inimesi neljakümnest erinevast rahvusest," ütles Nordea Eesti juht Tiina Käsi.

„Nordea laienemine kinnitab, et Eesti on välisinvestorite silmis endiselt turvaline ja usaldusväärne riik. Meie Soome välisesindaja Pilvi Hämäläinen on teinud aastate jooksul suurepärast tööd ja toonud Eestisse nii uusi investoreid kui ka tegelenud olemasolevate välisinvestorite suurepärase investorteenindusega, mida ilmestab Nordea laienemine. Õnnestunud projektid sünnivad meeskonnaga käsikäes ja seda ka Nordea laienemise puhul, kus Tallinna investorkonsultandi Toomas Meltsase panus on olnud märkimisväärne," ütles EASi ja KredExi ühendasutuse välisinvesteeringute keskuse juht Joonas Vänto.

„EAS ja eelkõige Pilvi on olnud meile heaks partneriks läbi aastate ning aidanud meid nõu ja oma kontaktide võrgustikuga aga ka väga konkreetselt näiteks ruumide otsimisega, kui kaalusime võimalust avada töökohti väljaspool Tallinna. Nordea Eesti ja seeläbi kogu Nordea grupi jaoks on selline sisuline toetav koostöö väga väärtuslik ja tänuväärne," ütles Käsi.

Nordea finantskuritegude tõkestamise üksused kasvavad hoogsalt umbes 100 töötajat aastas. Sellises mahus ei ole turul rahapesu tõkestamise kogemusega töötajaid, mistõttu korraldas Nordea koostöös Töötukassa ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainoriga esimese rahapesu tõkestamise baaskoolituse, mis mis kattis nii teoreetiliste teadmiste osa kui selle, kuidas rahapesu tõkestamise töö praktikas välja näeb.

EASi välisinvesteeringute keskuse käesoleva aasta tegevuste fookuses on lisaks kõrge lisandväärtuse ja kapitalimahukate investeeringute Eestisse ärgitamise olemasolevate välisettevõtete hoidmine ja töökohtade säilitamine, kuid varasemast suurem tähelepanu on ka riskikapitali kaasamisel ja osaluste edasimüügitehingutel, kus välisinvestor aitab investeeritavas ettevõttes oma globaalse võrgustiku, kogemuse ja tehnilise võimekusega äri uuele tasemele viia.

Eelmisel aastal aitas EASi välisinvesteeringute keskus Eestisse tuua 194 miljoni euro väärtuses välisinvesteeringuid ja aitasid luua üle Eesti rohkem kui 1600 kõrgepalgalist töökohta.