Tallinnas müüdi märtsis 876 korterit, mida on 23% võrra rohkem kui veebruaris, mil omanikku vahetas 712 korteriomandit. Korteritehingute koguväärtus kasvas võrreldes veebruariga veelgi veelgi rohkem, 27% võrra.

"Sõda ja agressioon Eestist vaid tuhatkonna kilomeetri kaugusel muutis inimesed paariks nädalaks veidi nõutuks ja paljud tõttasid ka kohe kurja kuulutama. Värske statistika kinnitab, et turg tervikuna on oma otsuse teinud ja mingit paanikat ei tekkinud," kommenteeris 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter.

Võrreldes eelmise aasta märtsiga tehti Tallinna korteritega tänavu tehinguid küll 13% võrra vähem, kuid kuna keskmine hind on tõusnud, siis tehingute rahaline kogumaht jäi mullusega võrreldes samale tasemele. "Kaupa on veel vähem kui varem, aga huvilistest puudust ei ole. Sisendhindade jätkuv kasv ei võimalda sel trendil lähiajal oluliselt muutuda," tõdes 1Partner Kinnisvara tegevjuht.

Kui võtta arvestusse korteritele lisaks ka kõik ülejäänud müügiobjektid, siis märtsis tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1121 ostu-müügitehingut. Kinnisvaratehingute kogumaht oli umbes 185 miljonit eurot, mis on veebruari samast näitajast ligi kolmandiku võrra suurem, kuid eelmise aasta märtsiga võrreldes tähendas see 13% suurust langust.

Kalleim korter müüdi märtsis Tallinnas 890 000 euroga ning odavaim 2560 euroga. Märtsis müüdi Tallinnas ka 28 hoonestatud elamumaa kinnistut, mis tähendab veebruariga võrreldes 4 objekti suurust kasvu.

Kalleim elamumaa sihtotstarbega hoonestatud kinnistu müüdi 1,2 miljoni euro eest ning soodsaim 6000 euro eest. Möödunud kuul läks kaubaks 8 elamumaa krunti, mis on veebruariga võrreldes 5 võrra suurem tulemus. Odavaim krunt maksis 32 000 eurot ja kalleim 1 500 000 eurot.

1Partner Kinnisvara avaldab kinnisvaratehingute turuülevaate igakuiselt. 1Partner Kinnisvara kodulehel on Tallinna kinnisvaratehingute hinnavõrdluse graafik, kust leiab lihtsa ülevaate pinnaühiku maksumuse igakuistest muutustest linnaosade kaupa.

1Partner Kinnisvara on Eesti üks juhtivatest kinnisvarafirmadest. Ettevõtte põhiteenused on kinnisvara vahendus, arendamine, hindamine, haldamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine.