Tallinna börsiindeks kerkis 0,51%, Vilnius 1,79, kuid Riia börsiindeks langes 0,04% jagu.

Suurimad tõusjad olid Tallinna börsil täna Ekspress Grupp (3,9%), Tallink Grupp (2,59%) ja Baltika (1,98%). Suurimat kauplemiskäivet näitasid seevastu Enefit Greeni (1,02%), Tallinna Kaubamaja (-0,56%) ning LHV Groupi (0,12%) aktsiad.

Kogu Tallinna börsi kauplemiskäibeks kujunes teisipäeval 1,12 miljonit eurot.

Suurimad langejad olid Saunum Groupi (-5,72%), Nordeconi (-1,56%) ja Tallinna Kaubamaja Grupi aktsiad. Kerisetootjate Saunumi ja HUUMi vahel on avalikes foorumites puhkenud sõnasõda, mille kohta Saunum täna ka börsiteate väljastas, öeldes, et ettevõtte vastu suunatud süüdistuste näol on tegu laimuga.

"Saunum tegeleb igapäevaselt tooteohutuse küsimustega ja kinnitab, et Saunumi kerised vastavad kõigile nõuetele, on kvaliteetsed ja ohutud. Konkurendi ebaausa ja ilmselgelt pahatahtliku tegevuse lõpetamiseks plaanib Saunum kasutada kõiki olemasolevaid õiguskaitsevahendeid," teatas Saunum. Loe pikemalt siit.

Kokku oli langejaid 9 ning tõusjaid 13.

Põhjalikumat seisu tänastest liikumistest vaata Ärilehe kauplemise ülevaatest:


Eurooba börsid liiguvad erisuundades

Euroopas liiguvad peamised regiooni börsiindeksid erisuundades. Kui Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia börsiindeksid on kuni poole protsendiga languses, siis Inglise FTSE 100 ja Hispaania IBEX 35 on tõusnud vastavalt 0,35% ja 1,26%.

USA börsil alustasid S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid päeva napi tõusuga, kuid Nasdaqi koondindeks on langenud ligi poole protsendi jagu.