Kingdom Technologies robot muruniiduk ületab kõiki turul olevaid robotmuruniidukeid tänu roboti liikumistrajektoorile, mis sarnaneb inimese omale ning suurendab seeläbi niiduki efektiivsust. Võrreldes turul olevate traditsiooniliste robotniidukitega suudavad väljatöötatud robotid katta kuni 10 korda suuremaid alasid, ei vaja piirdekaabli paigaldamist ning tagavad kõrgeima lõikekvaliteedi kui ka ohutuse. Ettevõte on välja töötanud mitmeid uudseid ja patenteeritud tehnoloogiaid, et saavutada antud kvaliteet.

"Töökindla robootikatoote väljatöötamine nõuab pikka katsetamisperioodi, et veenduda roboti toimimises erinevates keskkondades ja keerulistes, harva esinevates olukordades. Oleme viimased kaks aastat tegelenud robotite katsetamisega klientide muruplatsidel ning oma toodet oluliselt edasi viinud. Kasutame investeeringut suuremahulisemaks robotite tootmiseks ja Ameerika turule laienemiseks. Lisaks tahame kiiresti kasvatada oma inseneride- ja arendusmeeskonda," avaldas Kangro.

Kingdom Technologies kaasas antud investeeringu riskikapitali fondide Metaplanet, Ironwolf, Superangel, Specialist VC ja Scottish Enterprise eestvedamisel. Investeering sisaldab ka Šotimaa valitsuse toetust arendustegevuseks.

"Oleme Kingdomit juba mõnda aega toetanud. Kingdom on oma valdkonnas leidnud koha, mida täita ja kasutab seda maksimaalselt ära. Ootame huviga, mida nad teevad ja kuhu nad edasi lähevad," kommenteeris Scottish Enterprise kasvuinvesteeringute direktor Kerry Sharp.

Vastupidiselt praegusele eraklientidele suunatud robotmuruniidukitele, on Kingdomi robotid suunatud äriklientidele, kes peavad hooldama suuri murupindu, näiteks golfiväljakud, avalikud pargid, ülikoolilinnakud jne. Robotid võimaldavad äriklientidel vähendada inimtööjõuga seotud kulusid ning keskkonna/ökoloogilist jalajälge.

Kingdom Technologies on ehitanud viis töökorras robotit, mis on kasutusel klientide juures Šotimaal ja Eestis ning praegu on tootmises veel kümme robotit. Ettevõte on eelnevalt kaasanud ligi 1,1 miljonit eurot investeeringuid ja rahastust, firmas tegutseb seitsmeliikmeline meeskond ning hetkel teenib tulu Eesti kui ka Šotimaa turgudel.