Rimi kutsub tagasi järgmised tooted:

Toode: KINKEPAKK LOOMAGA KINDER MAXI MIX 133GEAN: Kõik partiid.

Toode: ŠOKOLAADIKOMMID KINDER SCHOCO BONS 125GEAN: Kõik partiid.

Toode: ŠOKOLAADIK. VALGE SCHOKO-BO. KINDER 200GEAN: Kõik partiid.

Toode: Mini šokolaadimunad Kinder 100g. Kõik partiid.

Toode: Üllatusmuna Kinder Surprise Maxi 100g. Kõik partiid.

Toode: Üllatusmuna Kinder Surprise Maxi R. 100g. Kõik partiid.

Toode: Üllatusmuna Kinder Surprise Maxi 100g. Kõik partiid.

Tooted kutsutakse tagasi

Ülejäänud sama brändi tooted tulevad Rimi kauplustesse Poola tehasest ning nende kvaliteediga probleeme pole. Ülalnimetatud tooted ostetakse tagasi ostutšeki ettenäitamisel.

Möödunud nädalal teatas Eesti põllumajandus- ja toiduamet, et Eesti Prisma Peremarketite lettidelt eemaldatakse võimaliku salmenelloosiohu tõttu mitmed Kinderi tooted. Poodidest eemaldati tooted Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs ja Kinder Schokobons.

Belgia toiduohutusamet AFSCA teatel ei suutnud Kinderi tootja Ferrero piisavalt infot jagada, mistõttu suleti kohalik tehas.

AFSCA ütles, et uurimine on käimas ja tehas lubatakse uuesti avada ainult siis, kui Ferrero suudab esitada vajalikud tagatised toiduohutusnõuete järgimise kohta.

Andmete kohaselt on hetkel üle Euroopa tuvastatud 134 salmonella juhtumit. Kõige rohkem juhtumeid on Ühendkuningriigis, kus 24 tunni jooksul kinnitati 63 kinnitatud juhtumit. Juhtumeid on tuvastatud ka Prantsusmaal, Iirimaal, Belgias, Saksamaal, Luksemburgis, Madalmaades, Rootsis ja Norras.

Selver müüb edasi

Selver ostab Mobecilt ja Mobec saab omakorda oma kauba teisest tehasest. "Meile tulevad Kinderi üllatusmunad Poolast, mistõttu Selverit ei puuduta kõnealune teema," sõnas Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski.