“Kuigi olukord on turisminduses paranemas, põhjustab praegu ebakindlust kõrge inflatsioon ja sõda Ukrainas. Seetõttu jätkame väliterrasside soodustusega kõigis linnaosades, et aidata turismi, toitlustuse ja kaubandusega tegelevaid ettevõtteid raskest olukorrast taastumisel,” ütles Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

Vimm selgitas, et kuna suvakuudel on tavapäraselt rohkem kliente, siis on sel ajal üürisoodustus 50%. "Maikuus ning septembrist aasta lõpuni pakume terrassidele täielikku üürivabastust, et ettevõtjatel oleks motivatsiooni pakkuda soojade sügisilmadega võimalust väljas istuda ja lisaks turistidele saaksid ka meie oma inimesed meeldivates kohtades vabas õhus aega veeta ja head toitu nautida,” selgitas Vimm.

Linnale kuuluvate rajatiste üürimäära alandatakse 100 protsenti ajavahemikus 1. maist kuni 31. maini, 50 protsenti ajavahemikus 1. juunist kuni 31. augustini ning 100 protsenti ajavahemikus 1. septembrist kuni 31. detsembrini. Lisaks väliterrassidele puudutavad soodustused ka näiteks mündimasinaid, mandli- ja pähklikärusid, vaatebinokleid ja käsitöö müügikohti. Rajatiste soodustused hakkavad mai alguses kehtima kogu linnas, samas kui aprilli lõpuni kehtivad terrasside ja muude rajatiste üürivabastused ainult Kesklinna linnaosas.

Soodustuste eeldatav rahaline mõju linnaeelarvele on 600 000 eurot. Rajatiste täielik üürivabastus suvise turismihooaja välisel ajal linnaeelarvet oluliselt ei mõjuta, kuna sel ajal loobuksid toitlustusasutused tõenäoliselt kõrgema üürimäära korral linnarajatiste kasutamisest.