Ettevõtlus ei ole lihtne ülesanne ning edukus nõuab palju aega, pingutust ja ressursse. See artikkel on äri alustamisest, pakkudes näpunäiteid ja nõuandeid edukaks ettevõtjaks saamise kohta.

Olulised tõed ettevõtluse kohta

Väikest või suurt ettevõtet asutades peaks teadma kindlaid asju, mis aitavad teha õigeid otsuseid.

Rahastamine

Enne kui plaanite midagigi püsti panna, peate mõistma, kui palju raha kulub alustamiseks ja ettevõtte ülalpidamiseks, enne kui see hakkab teile tulu tooma. Üks võimalusi oleks võtta ettevõttele laen, et asjad kiiremini tööle saaks, aga kust leida laenupartnerit? Sellisele küsimusele võib vastata Saldo, kes annab laenu vaid mõne sekundiga ilma üleliigse paberimajanduseta. Nende portfelli kuuluvad laenud väikeettevõtjatele, aga ka suuremad laenud. Saldo peaks kindlasti olema ettevõte, mida kaaluda, kui plaanite laenu võtta.

Riske on alati

Ettevõtte omanikuks olemine hõlmab paljude otsuste tegemist, mis on kõik seotud ühe või mitme riskiga. Näiteks kui otsustate oma laoseisu lisada uue toote, riskite tõenäoliselt rohkem kui seda mitte tehes.

Sissetulek ei ole püsiv

Ettevõtjana ei saa te näiteks kolme kuu kasumit ennustada. Keskmise sissetuleku saavutamine pole samuti lihtne. Olgu kuukasum kui suur tahes, ei sõltu see ainult ärioskustest. Seda mõjutavad muud tegurid, nagu nõudlus toote või teenuse järele, kliima, riigi majanduslik seisund jne. Kui riigis on üldine inflatsioon, on tooted kallimad, kuid see ei tähenda tingimata suuremat müüki. Näiteks kui müüte mantleid, võite talvel müüa rohkem kui suvel.

Vajalik on pidev turundus

Nagu varem mainitud, nõuab ettevõtlus palju pingutust. Kui soovite müüki kasvatada, peate oma tooteid pidevalt reklaamima. Kui lõpetate oma ettevõtte reklaamimise, annate konkurentidele eelise, mistõttu kaotate kliente!

Teil on vaja olulisi oskusi

Ettevõtlus ei nõua CV-d, kuid see ei tähenda, et juhtimisoskusi ei tuleks õppida. Ettevõtlus on juhtimine ja seega on vaja juhtimisoskusi. Ajajuhtimist, häid kliendisuhteid, distsipliini, suurepärast suhtlemisoskust ja usaldusväärsust on vaja praktiliselt kõigi ettevõtete jaoks.

Nõuandeid alustavale ettevõtjale

Õigete sammudega võite kasvada edukaks idufirma asutajaks. Investoritelt, ettevõtjatelt ja finantsnõustajatelt on ka näpunäiteid, mis aitavad teil toime tulla enamiku väljakutsetega, millega oma idufirmat nullist üles ehitades kokku puutute. Need on riskija aastatepikkuse kogemuse tulemus. Seega võtke aega, lugege läbi ja kaaluge järgmisi nõuandeid.

Pange kirja ideed kohe, kui need tekivad

Te ei saa kunagi öelda, milline teie ideede kogum viib teie ettevõtte tippu. Seetõttu peate nende saabudes märkmeid tegema.

Hallake oma kulusid

Võite olla oma uue ettevõtte edu suhtes nii kirglik, et kulutate lõpuks üle ja tõenäoliselt tekib võlg. Koostage nimekiri olulistest asjadest, mis teie ettevõtte kasvu kiirendavad, ja pange nende ostmiseks raha kõrvale.

Looge väljumisplaan

Ettevõtjana peaksite teadma, millal peatuda, peatada või rohkem pingutada. On halb mõte lubada oma uhkusel end põhja vedada.

Järeldus

Kui olete alustav ettevõtja, ei pruugi kõik minna nii sujuvalt, kui soovite. Ka edukatel ettevõtjatel pole just lihtne. Kuid nende näpunäidete abil saate motivatsiooni kasvatada ja targalt töötada. Nende näpunäidete rakendamine annab teie alustavale ettevõttele suurema eduvõimaluse.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist soovitame tutvuda finantsteenuse tingimustega või konsulteerida spetsialistiga.

Jaga
Kommentaarid