Täna ei ole tassi kohvi ostmine Bitcoinidega praktiline. Kuid krüptovaluuta on leidnud veel ühe mõjuva kasutuse: investeerimine. Bitcoinide piiratud pakkumine ja suur nõudlus on toonud kaasa hinnatõusu. Aastal 2011 sai Bitcoini osta 1 euro eest. Kümme aastat hiljem ületas hind 59 000 euro piiri. Ajalooliselt on Bitcoini väärtus tõusnud kiiremini kui kulla, börsiindeksite ja teiste investeeringute hind. See on üks põhjus, miks nii paljud inimesed tahavad õppida, kuidas Bitcoinidesse investeerida.

Tooraine ja aktsiate hinnad tõusevad ja langevad. Samuti ka Bitcoini hind. Krüptovaluuta turg on teatavasti volatiilne, mis tähendab, et turg allub järskudele hinnakõikumistele. Kuid üldiselt on Bitcoin andnud ajaloolise tootluse, eriti investoritele, kes seda ostavad ja hoiavad seda kuid või aastaid. Kas Bitcoin on hea investeering? Nagu iga investeeringu puhul, võib väärtus tõusta või langeda. Kuid miljonid Bitcoini omanikud on saanud kasu selle ainulaadse valuuta märkimisväärsest pikaajalisest hinnatõusust.

Ei ole ime, et eestlased kiirustavad Bitcoinidesse investeerima.

Määratlege enda eesmärgid

Esimene samm krüptovaluuta investeerimisel on eesmärkide määratlemine. Võib-olla soovite mõne aasta pärast kodu osta või säilitada praegust elustiili pensionipõlve ajal. Võib-olla investeerite, et saaksite panna raha kõrvale ootamatute kulude või hädaolukordade katteks. Võimalik, et Teil on mitu eesmärki. Nende määratlemine on esimene oluline samm mis tahes investeeringu tegemisel.

Kui olete eesmärgid määratlenud, saate kindlaks määrata enda Bitcoinide investeerimise ajakava. Kui investeerite laste ülikooli kulude tasumiseks või pensionile jäämise järgsete kuldsete aastate rahastamiseks, võite võtta pikaajalise vaatenurga. Kui soovite investeerida lühiajaliste eesmärkide täitmiseks, siis tuleks järgida teistsugust strateegiat.

Kolmas samm on määratleda investeerimiseelarve. Selleks võib olla ühekordne summa, mille võib investeerida korraga, või soovite investeerimisportfelli rahastada aja jooksul tehtavate väikeste ostude ajakava abil. Mõlemal lähenemisel on omad eelised. Kuna investeerimisega kaasneb alati teatav risk, soovitavad eksperdid investeerida ainult nii palju, kui võite endale turu languse korral kaotada lubada.

Kus ja kuidas Bitcoini investeerida

Järgmine samm on investeerimisplatvormi valimine. Internetis on olemas sadu krüptovaluuta börse ja platvorme. Igaüks neist on loodud selleks, et pakkuda teenuseid teatud tüüpi investorile.

Paljud suurimad krüptovaluuta börsid on suunatud selliste investorite vajadustele, kes on krüptomaailmas kogenud: nad tunnevad plokiahela tehnoloogiat, suudavad seadistada avaliku võtme krüptograafiat kolmandate osapoolte rahakottidega ja on mugavalt seotud otse jaotatud andmebaasiga, mis salvestab Bitcoini tehingud.

Need börsid sobivad suurepäraselt tehniliselt kogenud täiskohaga investoritele, kes eelistavad kontrollida Bitcoini tehingute kõiki aspekte. Kuid ekspertide sõnul on paljudele inimestele parem kasutada hoiutamisteenusega platvormi, mis tegeleb keeruliste plokiahela tehingutega investori eest. Kriptomat on loodud spetsiaalselt selleks, et toetada investoreid, kellel ei ole aega või huvi saada plokiahela tehnoloogia ja avaliku võtme krüpteerimise ekspertideks. Kriptomatis saate luua konto ja alustada investeerimist mõne minutiga. Veebisait ja mobiilirakendused ühendavad kasutajamugavuse suurepärase klienditoega ja tagavad lihtsa juurdepääsu täiustatud investeerimisvahenditele, mis on kättesaadavad ainult tavapäraste investeerimispankade suurematele klientidele.

Kriptomat on ainus krüptovaluuta platvorm Eestis, mis võimaldab Bitcoinide ostmist ja müümist eesti keeles.

Portfoolio loomine

Paljud investorid jäävad kauplemisel Bitcoinide juurde või kombineerivad Bitcoini investeeringuid teiste varadega, näiteks pensionifondide või börsi investeeringutega. Eksperdid on pikas perspektiivis soovitanud mitmekesisust, et kaitsta investoreid ühe aktsia või tööstusharu languse eest. Krüptovaluutasse investeerimine ei erine sellest.

Kriptomat pakub sadu krüptovaluutasid, et saaksite oma krüptovaluuta investeeringute portfooliot mitmekesistada ja tasakaalustada. Kui soovite, saate enda Bitcoini varusid täiendada näiteks finantsrakendustega seotud krüptovaluutadega või metaversiooni stiilis mängude maailmaga. Võib-olla soovite investeerida krüptovaluutadesse, mis toetavad kiiresti kasvavat kollektsioneeritavate mittekasutatavate müntide maailma.

Kui soovite krüptovaluutat hinnata kui potentsiaalset investeeringut, vaadake selle hinna ajalugu ja tehke lihtne analüüs. Kaks enim kasutatavat analüüsimeetodit on tehniline analüüs ja fundamentaalanalüüs. Tehnilise analüüsi abil otsite mündi hinna ajaloos trende ja korduvaid tsükleid ning kasutate neid tulevaste prognooside tegemiseks. Fundamentaalanalüüs põhineb teguritel, mis mõjutavad kauba hinda: majandusnäitajad, valitsuse määrused, töötuse määr, maailmas toimuvad sündmused ja prognoosid teatud teenuste nõudluse järele, mis on seotud erinevate krüptovaluutadega.

See kõlab keeruliselt, kuid see ei pea nii olema. Paljud investorid peavad säärast uurimistööd nii huvitavaks kui ka harivaks.

Kui olete kindlaks teinud krüptovaluutad, mida soovite oma investeerimis portfooliosse lisada, on aeg sooritada ost.

Kuidas Bitcoine osta

Registreerimine usaldusväärsel börsil ei ole päris nii lihtne kui kasutajanime ja parooli loomine. Kriptomat järgib Eesti seadusi ja Euroopa Liidu eeskirju, mis nõuavad kasutajalt isikut tõendamist, esitades koopia valitsuse poolt väljastatud isikut tõendavast dokumendist ja võib-olla ka teistest dokumentidest. Krüptoplatvormid, mis järgivad rahvusvahelise e-kaubanduse õiguse rahapesuvastaseid sätteid, peavad seaduslikult järgima kõnealuseid “tunne oma klienti” (KYC) eeskirju.

Mõnel platvormil on identiteedi kontrollimine keeruline protsess, mis võib võtta päevi või isegi nädalaid. Kriptomati jaoks on see lihtne protsess, mille saate lõpule viia mõne minutiga.

Veebisait või mobiilirakendus palub teil esitada isikuandmed ja laadida üles passi kõrgresolutsiooniga foto. Täpsed näpunäited juhendavad teid selfie loomisel ja üles laadimise - foto, mis sarnaneb teie riiklikul isikutunnistusel olevale fotole. Teie isikut kontrollitakse mõne minuti jooksul.

Järgmine samm on enda konto rahastamine, et saaksite osta Bitcoine ja teisi krüptovaluutasid. Levinumad võimalused on krediit- ja deebetkaardid, pangaülekanded ning raha ülekandeteenused nagu Neteller ja Skrill. Krediit- ja deebetkaardid on üldiselt kõige kiiremad ja lihtsamad, kuid Kriptomat pakub klientide mugavuse huvides mitmeid võimalusi.

Investeerimise tööriistad ja valikud

Täiustatud tööriistad aitavad teil Bitcoini investeeringust maksimaalselt kasu saada.

Näiteks võimaldab Kriptomat seadistada hinnahoiatusi. Kui Bitcoini hind tõuseb või langeb teie määratud protsendi võrra, saate e-kirja või teate.

Saate isegi seadistada automatiseeritud kauplemist enda poolt määratud parameetritega. Näiteks võite soovida müüa 2000 euro väärtuses Bitcoine, kui hind tõuseb sihthinnale. Kui seadistate automaatse kauplemise reegli, siis jälgib Kriptomat hindu ööpäevaringselt ja teostab soovitud tehingu, kui seadistatud tingimused on täidetud - ükskõik millal, kas päeval või öösel.

Korduva ostu funktsioon võimaldab teil proovida võimsat tehnikat, mida investeerimisnõustajad nimetavad kulude keskmistamiseks. Idee seisneb selles, et teete oste vastavalt regulaarsele ajakavale. Näiteks võite osta igal esmaspäeval 25 euro väärtuses bitcoine või iga kuu 10. kuupäeval 300 euro väärtuses. Need korduvad ostud võimaldavad teil oma portfelli täiendada väikeste summade abil, mida muidu võib-olla mõtlematult kulutaksite. Aja jooksul kasvab teie portfell valutult ja automaatselt.

Kõik algab ühe ainsa sammuga

Kriptomati abiga saate alustada investeerimist kiiresti ja lihtsalt. Kriptomat on täielikult litsentseeritud ja reguleeritud ning tagab juurdepääsu vajalikule teabele ja maailmatasemel kiiresti reageerivale klienditoele. Täiustatud investeerimisvahendid, nagu automatiseeritud kauplemine ja korduvad ostud, on kättesaadavad ühe klikiga.

Krüptovaluutadel, nagu Bitcoin, on potentsiaali pakkuda finantsvabadust ja enesemääramist miljarditele inimestele üle maailma. Saate ühineda krüptovaluuta revolutsiooniga ja saada kasu sellest põnevast uuest investeerimisvõimalusest juba täna. Looge tasuta Kriptomat konto ja tutvuge võimalustega. See on kiirem ja lihtsam, kui te arvate.