„Eesti on võtnud sihiks saada tuuleriigiks ning see ei tähenda ainult rohkem odavamat ja keskkonnasõbralikumat elektrit, vaid selle kõrval on ka reaalne potentsiaal arendajatel meretuuleparke teenindava sadama loomiseks," ütles minister Taavi Aas. „Taanis paiknevad sadamad Esbjerg ja Odense on suurepärased näited, kuidas meretuulepargid toovad ühiskonnale suuremat kasu, kui luua piirkonda ka võimalus teha suur hulk töid ja teenuseid tuuleparkide püstitamiseks ja käigushoidmiseks kohapeal. See loob hulga uusi töökohti ning annab olulise panuse majandusarengusse ja kohalikku kogukonda, mistõttu võiks sellisel sadamal olla koht ka Eestis."

Lisaks sadamate külastusele kohtus minister delegatsiooniga ka Esbjergi abilinnapea Nicolaj Aarøega ja erinevate piirkonnas tegutsevate meretuuleenergia ettevõtete esindajatega. Samuti külastati ettevõtet DIN Forsyning, kellel on käsil Taani suurima merevee soojuspumba ehitus, et muuta kohalike elanike kodudesse jõudev soojus keskkonda säästvamaks.

„Kuna Esbjergi sadamalinn on võtnud endale eesmärgiks muutuda juba 2030. aastaks täielikult süsinikuneutraalseks, tähendab see suuri investeeringuid ja kiiret energiatootmise arengut. See on heaks eeskujuks ka kõigile teistele riikidele ja energiaettevõtetele, sest juba täna tuleb investeerida piirkonda sobivatesse nutikatesse ja jätkusuutlikkesse lahendustesse, mis aitavad tugevdada energia varustuskindlust ning vähendada sõltuvust fossiilsetest kütustest," sõnas Aas.

Kahepäevase visiidi jooksul külastas minister ka Kopenhaagenis Taani suurimat energiafirmat Ørsted, et rääkida vesinikutootmisest ning selle tulevikuperspektiividest.