Krementšuki naftatöötlemistehas ei suuda uuesti tootmist alustada enne aasta lõppu, sest Vene raketilöögid on selle täielikult purustanud, teatas Poltava oblasti sõjaadministratsiooni juht Dmõtro Lunin, vahendab UNIAN.

Töötajaid ei ole aga töölt vabastatud.

„Krementšuki naftatöötlemistehas, ma saan nii aru, sel aastal tööle ei hakka. Inimesi seal vähendada ei plaanita. Kõik inimesed on tööle jäetud ja peavad ettevõtet remontima,” ütles Lunin.

Ukraina ülemraada energeetika ja elamumajanduse komitee esimehe Andri Herusi andmetel on Vene sõjaväelased hävitanud või kahjustanud Ukrainas 15 naftabaasi, kus hoiti olulisi kütusevarusid.

„On kujunenud üsna pingeline olukord ja selle on tekitanud mitu tegurit. Esiteks on seisma jäänud Krementšuki naftatöötlemistehas, mis varustas Ukraina turgu diiselkütuse ja bensiiniga. See ei tööta Vene okupantide raketilöökide tõttu. Samuti on antud lööke naftabaasidele. Umbes 15 erinevat naftabaasi on hävitatud või kahjustatud selliste raketilöökide tõttu. Olulised kütusevarud on hävitatud. Teiseks on raskendatud naftatoodete säilitamine,” ütles Herus.

Herus lisas, et kogu turg on ümber orienteerunud tarnetele Lääne-Euroopast, aga on „teatud logistilisi raskusi”.

Jaga
Kommentaarid