Pipedrive'i tarkvaraarendaja ning arengujuhi Mykhailo Dorokhovi sõnul on Summer School of Code mõeldud IT-karjäärist huvitatud inimestele, kes ühel või teisel põhjusel on seni tarkvaraarendusega kokku puutunud vaid vähesel määral või üldse mitte. Kolmekuuline programm hõlmab teooriat ja Pipedrive'i tehnoloogial põhinevat praktikat.

"Suvekool on tarkvaraarenduse kiirkursus põhitõdede omandamiseks ja nende rakendamiseks praktikas. Programmi sisu põhineb Pipedrive'i müügitarkvara põhifunktsionaalsuse arendamise tehnoloogiatel ja lisaks teoreetilistele teadmistele saavad osalejad lahendada tulevasele tööle võimalikult lähedasi probleeme. Osalejatelt ootame soovi õppida, julgust katsetada ja teha selle käigus ka vigu, kuna see aitab teooriat kinnistada. Minu ja veel ühe mentori juhendamisel loome selleks võimalikult efektiivse ja inspireeriva õpiinkubaatori," rääkis Dorokhov praktika- ja mentorlusprogrammi olemusest.

"Globaalse tehnoloogiaettevõttena on Pipedrive'il lähiaastateks ambitsioonikad plaanid. Pidevalt kasvava ettevõttena on meie areng otseselt seotud talentide palkamisega, eriti tehnoloogilisi teadmisi eeldavate ametikohtade puhul. Suvekool on pilootprogramm, mis julgustab inimesi astuma oma esimesi samme tehnoloogiamaailmas. Kui see õnnestub, plaanime programmi juurutada ka teistes Pipedrive'i kontorites. Näen selles ka isiklikku võlu - teadmiste jagamine on mulle südamelähedane teema ja võimaldab mul kogukonnale tagasi anda," jätkas Dorokhov.

Pipedrive Summer School of Code esimesed osalejad alustavad Tallinnas juunis 2022 ning praktika- ja mentorlusprogramm kestab kokku kolm kuud. Suvekooli mentorid on tarkvaraarendajad Mykhailo Dorokhov ja Zohaib Ahmed Butt, kes õpetavad osalejatele lisaks põhitõdedele programmeerimist Pipedrive'is kasutusel olevate tehnoloogiate (Node.js, React) baasil, jagavad kasutajaliidese ja serveripoolse tarkvaraarenduse telgitaguseid ning tutvustavad andmebaaside kasutamist. Programm sisaldab ka õpet, kuidas saada kood arvutist serverisse, mismoodi rakendusi monitoorida ning kuidas saab erinevaid töölõike automatiseerida.

Tasustatud programmi võetakse kuni 10 osalejat. Lisaks tehnilistele teadmistele harjutavad osalised projektijuhtimist, head meeskonnatööd ning tarkvara planeerimist. Paralleelselt jätkab Pipedrive ühisprojektide ja praktikaprogrammidega koostöös kohalike ülikoolidega.

Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Pipedrive'i müügitööriistu kasutavad enam kui 100 000 ettevõtet rohkem kui 175 riigis.