Kell 14 alanud riigikogu istungil tuleb arutlusele ja hääletamisele ka lisaeelarve, mis seotud valitsuse usaldusküsimusega. Kui eelnõu toetust ei saa, tingib see valituse tagasiastumise, mis omakorda kutsub esile erakorralised valimised.

"Jah, meie oleme lubanud oma partnerit toetada ja oleme lubaduse juures," lausub Karilaid Delfile. "Seda enam, et meie enda ministrid on panustanud."

Samas torkab ta, et tea, kas Kaja Kallas väga seda usaldust vajabki. "Kas ta on kaotanud sisepoliitilise töövõime ja millegipärast kaotanud ka Taavi Aasa mobiilinumbri?" küsib ta.

Täna võis meediast lugeda, et Kaja Kallase sõnul tuleb astuda karmi hinnatõusu piiramiseks ennetavaid samme, selleks tuleb majandusministeeriumil koostada 16. juuniks stsenaariumite analüüs ja plaan. "Loodan, et tulete välja mõjusate ja läbimõeldud tegevustega energiahindade kasvust tuleneva võimaliku kriisi ärahoidmiseks," sõnas Kallas Taavi Aasale suunatud käsulauas.

Karilaid kiidab, et Aas on vahepeal oma ametis olnud väga toimekas, näiteks LNG-terminali valmimisega seonduvaga.

Karilaiu meelest on kummastav, et Kallas nüüd Aasalt taolisel viisil tööplaane küsib. Ta oletab, et see võib olla vastukäik peretoetuste eelnõule. "Kas tõesti on Kaja Kallas minetanud sisepoliitika lugemisoskuse?" imestab Karilaid.