ON24.ee Sisustuskaubamajast leiab laia aiamööbli materjalivaliku: alustades klassikalisest puitmööblist ja lõpetades kaasaegse plastpunutisega. Ehkki aiamööbel on valmistatud ilmastikukindlast ja vastupidavast materjalist, on selle hea välimuse säilitamiseks kerge hooldus vajalik.

Mida hooldamisel silmas pidada?


Puidust aiamööbel

Klassikaline täispuidust aiamööbel püsib nõuetekohase hoolduse korral pikalt ilusana. Puit on elav looduslik materjal, mille välisilme muutub ilmastikutingimuste mõjul. Puhastage mööblit regulaarselt sooja vee ja pehme käsnaga. Puhastusvahendite kasutamist peaks aga vältima, sest need võivad rikkuda puidu looduslikku kaitset.

Aiamööbel Heini 4 – soodushind püsikliendile –10%. Vaata lähemalt.

Soovitatav on puidust aiamööblit kaitsta liigniiskuse ja UV-kiirguse eest. Hea oleks see paigutada viljapuudest kaugemale: nii ei satu sellele kirsi- või ploomiplekke, mida on keeruline eemaldada.

Täispuidust terrassimööbel on niiskusele ja külmale kõige tundlikum, seepärast tuleks seda hooajaväliselt hoida siseruumis. Niiskuse eest aitab kaitsta regulaarne spetsiaalse õliga hooldamine, mis hoiab ära kuivamise ja säilitab mööbli algse puiduvärvi.

Kerge lihvimine ja uus õlikiht vähemalt korra aastas on piisav värskenduskuur mööblile uue näo andmiseks.

Metallist aiamööbel

Oled pigem laisk kasutaja? Siis on sinu jaoks ideaalne alumiiniumist ja roostevabast terasest aiamööbel, sest see talub hästi niiskust ja külma ega vaja tõhusat hooldust.

Mustuse eemaldamiseks piisab enamasti vaid niiskest lapist, kuid kangekaelsete plekkide korral võib appi võtta ka kerged puhastusvahendid. Need ei ole alumiiniumist aiamööblile kahjulikud.

Plastist aiamööbel

Soovid soodsat lahendust? Vali kvaliteetsest plastist aiamööbel. Seda on lihtne hooldada: kerge määrdumise puhul aitab soe vesi ja lapp ning valge aiamööbli puhul saab appi võtta spetsiaalse plasti puhastusvahendi.

Tugevatest puhastusvahenditest ja käsnadest tasub plastist mööbli puhul eemale hoida, sest need kahjustavad pindu. Plastist mööbel talub hästi niiskust, kuid mitte madalaid temperatuure. Seepärast tuleks plastist mööbel külmal aastaajal panipaika talvituma viia.

Polürotangist aiamööbel

Eelistad kerget ja ilmastikukindlat mööblit? Plastpunutisest ehk polürotangist aiamööbel on naturaalset rotangi jäljendav punutud mööbel. See on viimaste aastate populaarseim aiamööbli materjal, sest on vastupidav ja kerge.

Aiamööbel Keter Orlando – soodushind püsikliendile –7%. Vaata lähemalt.

Polürotangist aiamööblit on mugav ühest paigast teise transportida ja tänu oma vastupidavusele võib see olla õues aasta ringi. Puhastamiseks piisab soojast seebiveest.

Üks mugavamaid variante on valida klaasist lauaplaadiga aiamööbel, sest sellelt saab klaasipuhastusvahendi ja pehme lapiga plekid lihtsa vaevaga eemaldada. Need ei imbu materjali sisse.

Välistingimustes kasutatava mööbli eluea pikendamiseks soovitame soetada spetsiaalsed aiamööbli katted, mida vihmase ilma korral mööblile peale panna. Patju saab igapäevaselt hoiustada padjakastis, siis püsivad need alati kuivad ja kasutusvalmis.

Suvehooaja lõppedes soovitame hoiustada aiamööblit siseruumides. Puhastage ja kuivatage mööbel enne hoiule panekut. Hoiustamiseks sobib jahe, kuiv ja hea ventilatsiooniga ruum.

ON24 Sisustuskaubamajast leiab igaüks enda maitsele ja vajadustele sobiva aiamööbli.

Jaga
Kommentaarid