Balti riikide võrdluses e-ostleb kuni 40-aastastest leedulastest 72% vähemalt kord kuus, järgnevad Eesti (70%) ja Läti (66%). Vähemalt kord nädalas internetioste tegevate inimeste osakaal on vanuserühmas kõrgeim Leedus (21%), järgnevad Läti (18%) ja Eesti (15%), teatas Venipak.

COVID-19 piirangud muutsid oluliselt e-kaubanduse harjumusi ning uuringu kohaselt plaanib kuni 40-aastastest eestlastest 25%, leedulastest 23% ja lätlastest 22% piirangute kadumisel sagedamini veebis ostelda. Umbes pooled Balti riikides vastanutest hakkavad rohkem käima tavakauplustes, kuid teevad ka veebioste.

„Kõige aktiivsemad e-ostlejad on kuni 40-aastased, kes andsid viimastel aastatel pandeemia oludes e-kaubandusele kõvasti hoogu juurde. Uuring kinnitab, et tarbijate aktiivsus internetiostude vallas püsib. Vaadates e-ostlemise sagedust, siis näeme, et enamik teeb seda vähemalt kord kuus," ütles Venipaki tegevjuht Justas Šablinskas.

Kuni 40-aastastest Eesti naistest ostab internetist vähemalt kord kuus 81% ja meestest 59%. Lätis on vastavad näitajad 72% ja 60% ning Leedus 80% ja 65%.

Vähemalt kord kuus e-ostlevate seas on kõige aktiivsemad kõrgharidusega inimesed (e-ostlejate osakaal 77%), samas kui algharidusega inimeste seas on neid 41%. Koduperenaistest teeb 85% e-oste vähemalt kord kuus ja mida suurem on sissetulek, seda aktiivsemad on inimesed e-ostlemisel.