Tehingu tulemusel ostavad Nordic Foodsi omanikud ja kolm tippjuhti eesotsas Kuldar Leisiga investeerimisfondilt Amber Trust II osaluse Tallinna Külmhoones ning asuvad tööle ühinenud ettevõtte juhtkonnas. Tehingu maksumust pooled ei avalikusta. Enamusosalus ühinenud firmas jääb Amber Trustile, mis omandas Tallinna Külmhoone emafirma Kauno Pieno Centrase eelmise aasta lõpus.

Nordic Foodsi senine tegevjuht Kuldar Leis asub tööle Tallinna Külmhoone juhatuse esimehena ning Nordic Foodsi senine turundusjuht Katre Kõvask ning senine müügijuht Silver Kaur hakkavad vastatuma kogu grupi turunduse ja müügi eest. Tallinna Külmhoone senine juhatuse esimees Margus Puust nimetatakse ettevõtte nõukogu aseesimeheks. Nordic Foodsi tegevjuhi ülesanded võttis alates eilsest üle firma endine tootmisjuht Lembit Kriskamägi, kelle kinnitusel jätkab Nordic Foods tootmistegevust Põlvas.

Amber Trust II esindaja Eestis Indrek Kasela sõnul loob Tallinna Külmhoone ja Nordic Foodsi ühinemine sünergia, mis peaks võimaldama mõlemal ettevõttel senisest kiiremini areneda. “Nordic Foods otsis laienemisvõimalusi ja uusi väljundeid kasvaval valmistoitude turul ning käesolev tehing neid pakub,” lausus Kasela.

Kuldar Leisi sõnul oli neil laienemiseks kaks võimalust. “Kas ehitada oma firma suuremaks või osta midagi ära,” rääkis Leis. “Valisime osaluse ostu.” Leisi andmeil jäi 2004. aasta novembris Maakera kaubamärgi all tootmist alustanud Nordic Foodsi eelmise aasta käive 25 ja 30 miljoni krooni vahele ning firma on endiselt kahjumis. “Kui suppide turuletulekuga oleme rahul, siis valmistoitude arendamine võtab rohkem aega.”.