Tallinna linnakohus rahuldas reedel Ühinenud Meiereide hagi Äripäeva Kirjastuse AS-i vastu täies ulatuses, ütles BNS-ile linnakohtu sekretär.

Kohtuotsuse kohaselt peab Äripäev avaldama vabandava sisuga artikli, milles lükkab ümber võifirma au teotanud väited.

Kohus tegi otsuse Ühinenud Meiereide nõudmisel tagaselja, sest Äripäeva Kirjastuse esindaja ei ilmunud esmaspäevasele kohtuistungile.

Äripäeval on kohtuotsuse edasikaebamiseks Tallinna ringkonnakohtusse aega 20 päeva.

Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov ütles BNS-ile, et kohtuotsuse edasikaebamine selgub pärast sellega tutvumist, kuigi selliste vaidluste pidamine kohtu vahendusel ei ole otstarbekas.

"Olen veendunud, et Äripäeva ajakirjanikud talitasid vaidlusaluseid artikleid kirjutades professionaalselt ja eetiliste normide piires," lisas ta.

Ühinenud Meiereidele ei meeldinud mullu augustis Äripäevas ilmunud repliigid "Hüvasti euroluba, pikka iga, roiskrasv", "Aegunud või jõuab Eesti tarbijani" ja ajakirjanik Kristina Traksi artikkel "Piimakontsern jätkab rikkumisi".

Oma hagis märkis Ühinenud Meiereid, et firmalt ei ole kunagi euroluba ära võetud ning Äripäev pidi teadma, et levitab valeandmeid.

Samuti ei ole Äripäev Ühinenud Meiereide hinnangul millegagi tõendanud, et Eesti tarbijani on jõudnud Ühinenud Meiereide või mõne tema tütarettevõtja toodetud aegunud või.

Ka pole Viljandi veterinaarkeskus teinud vastupidiselt ajakirjanik Traksi artiklis väidetule Ühinenud Meiereidele ettekirjutusi ja otsuseid puuduste kõrvaldamiseks.