"Ma olen nõus, et euro ei ole eesmärk, vaid on vahend. Aga see on väga oluline vahend. Sest olgem ausad, enamus meie investoreid on lähiriikidest ja neil on kogemus, et sellises olukorras ei ole muud varianti kui devalveerimine," sõnas ta, vahendab ERR Uudised.

Lumani sõnul on aga kõige olulisem probleem Eestis praegu kasvav tööpuudus, sest suurel osal töötutest on ka kohustused.

Eesti Panga asepresident Märten Ross ütles, et uus töölepingu seadus parandas ettevõtete olukorda, kuid teda üllatavad väited, nagu poleks ikka ilma riigi abita töökohtade loomine võimalik.

Pangandustegelane Indrek Neivelt aga märkis, et ettevõtted on viimased 12 kuud tegelenud sellega, et ellu jääda ning ei saa oodata, et nad hakkaks kohe inimesi tööle võtma. Ka Neivelt toonitas, et Eesti suurimaks probleemiks on praegu tööpuudus ning riigi jaoks on kõige tähtsam valida strateegia, kuidas väljuda kriisist võimalikult väikeste inimkaotustega.

"Pimesi euro peale joosta on väga riskantne," rääkis ta. "Me vaatame vaid ühte näitajat, eelarvedefitsiiti, sest tööpuudust Maastrichti kriteeriumite hulgas ei ole."