Enamik laenusid laekub Julianuse juristide kohtuliku massimenetluse käigus, ent abi on ka meeldetuletusteenusest.

Paljudel juhtudel ei pea võlgnik tervet "haput" laenu korraga tagastama, vaid allkirjastab maksegraafiku.

Suurematelt klientidelt nagu kodukaupade müüjad ja telekomifirmad on Julianus sõsarfirma Aktiva Finants kaudu ostnud üles ka halbade laenude portfelle tervikuna. Seda selleks, et kliendi bilanss neist vabastada.

Võlgade tagastamise käibelt püsib Julianus Inkasso Eestis liidripositsioonil, võistlejateks on välismaise kapitaliga Lindorff ja Intrum Justitia AS.

Julianus Inkasso 2008. aasta müügitulu oli 19,22 miljonit krooni, varade maht 22,67 miljonit krooni, omakapital 6,88 miljonit ja puhaskasum 1,64 miljonit krooni.

Aprilli algul kirjutas Delfi, et LHV Pank ostis märtsi viimasel päeval riiulilt osaühingu Julianus Grupp, mis omakorda võttis samast päevast enda kontrolli alla osaühingu Julianus Inkasso.

Julianus Inkasso kuulus kuni selle ajani kontsernina toimiva ASi Ice Credit Group koosseisu, kus jäme ots on meediaärimees Hans H. Luige käes.

LHV Panga turundus- ja meediasuhete juht Andres Kask ütles uudist kommenteerides, et LHV Pank hoiab Julianus Grupi osasid küll oma nimel, kuid kellegi teise arvel. Tegemist on tavapärase esindajakonto teenusega, kus pank või mõni muu ettevõte sõlmib investoriga lepingu, mille kohaselt hoiab pank enda nimel, kuid investori arvel teatud ettevõtte aktsiaid või osasid.