Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) abiga valminud osaliselt kahekorruselises spordihallis on suur treeningsaal kümne korvpallilauaga, jõusaal, aeroobikasaal, squashiväljak, tualettruumid, inventari- ja treeneriruumid ning riietumis- ja pesemisruumid koos saunaga. Spordihoonet ühendab koolimajaga klaasgalerii.


1 792 ruutmeetri suuruse põrandapinnaga hoone on projekteerinud OÜ EMP A&I ja valmis ehitas AS YIT Ehitus. Ehitustööd läksid maksma ilma käibemaksuta 26 miljonit krooni.


RKAS  ja Saarde vald sõlmisid lepingu Kilingi-Nõmme Gümnaasiumile uue spordihoone ehitamiseks 25. juulil 2006. aastal. Spordihoonele asetati nurgakivi 25. jaanuaril ning sarikapidu peeti 20. veebruaril 2008. aastal.


RKAS on käesoleval aastal üheksale koolile üle andnud uued või täielikult rekonstrueeritud kaasaja nõuetele vastavat koolihooned. Uued spordihooned said omale Kilingi-Nõmme Gümnaasium, Osula Põhikool, Melliste Algkool-lasteaed ja Raudna Põhikool ning uue ujula Loksa 1. Keskkool. Täielikult rekonstrueeriti Viljandi C.R. Jakobsoni nimeline Gümnaasium, Rõuge Põhikool ja Tartu Mart Reiniku Gümnaasium.