“Olen varasemalt öelnud ja arvan endiselt, et sellist tõusu, mis meil oli, ei tule enam nii pea, kui üldse kunagi… Pigem näen, et kinnisvaraturg võiks lähima aasta-pooleteisega stabiliseeruda ja jääda siis mõneks ajaks paigale, olles mõistlikes piirides kerges kõikumises,” kommenteerib Saa.


Kindlasti mängib kinnisvaraturu väljakujunemises kaasa euro kasutuselevõtt ja seda ka nn turgu pidurdavas võtmes, kuna euroga kohanemine vajab aega. Kes selle aasta jooksul krooni eest ei osta, see ilmselt kohaneb 3-6 kuud euroga ja alles siis alustab uusi suuremaid tehinguid.


Mart Saale tundub, et müüjad ei tahagi väga müüa, kuna nad ei tea, mida saadud kroonidega teha ja mis kursiga seda euro tulekul ikkagi ümber vahetatakse. Samas ei leia ostjad enda jaoks piisavalt häid pakkumisi ning endiselt on vägagi suur erinevus müüjate hinnasoovis ja ostjate pakkumistes.


“Hetkel tundub, et ostjad soovivad siiski ka väga head vara ebareaalselt soodsalt kätte saada. Müüjad seda ei aktsepteeri ja pigem ootavad ära euro tuleku,” ütleb Saa ning lisab, et ostusoovide arv teise poolaastas kasvab veelgi. Samas tundub, et osa müüjaid pigem hoiavad hinda ja ei kiirusta müügiga, kui et lasevad hinda väga madalale.