Möödunud nädalal oli keegi Norma aktsionäridest börsil müümas 67 157 aktsiat. See aktsiate arv klapib täpselt Urmas Uustali aktsiapakiga. Müügihinnaks on aga määratud 7,9 eurot ehk 123,61 krooni, mis ületab Autolivi pakkumishinda tervelt 34 protsenti, kirjutab Äripäev. Kui Eesti seadused võimaldavad inimestelt vara ära võtta, eks siis rootslased seda võimalust ka kasutavad, kommenteeris oma osaluse eest pakutud 6 miljoni asemel üle 8 miljoni krooni sooviv Urmas Uustal Norma aktsiate sunniviisiliselt börsilt äraviimist. "Mis teha, kui Eestis aktsionäridel riigi poolt mingit kaitset ei ole. Rootslane on harjunud, et ta saab Eestist kõike, mis ta tahab," möönis investor. "Kindlasti oli Autolivi pakkumishind madal. Rootsi firmadesse ma ei investeeri enam kindlasti mitte. Võib-olla prantslastele või kellelegi teisele, kõik on ärikultuuris kinni."

Väärtpaberikeskuse andmetel oli reedel Normal veel 575 väikeaktsionäri. "Teatasime juba märtsis, et kolme kuu pärast Norma aktsiatega kauplemine peatatakse ning reedene teade oli kinnitus sellele," kommenteeris Autolivi asepresident Mats Ödman. "Praegustelt Norma vähemusaktsionäridelt toimub aktsiate sundülevõtmine tavapärase protsessi kohaselt, mida ka järgime," lisas ta. Ödmani sõnul teavad Norma esindajad täpsemalt, millal vähemusaktsionärid saavad neile kuulunud Norma aktsiate eest hüvitist."Minu teada toimub kanne 30. juunil, kuid seda kinnitab Tallinna börs," ütles Norma finantsdirektor Ülle Jõgi.

NASDAQ OMX Tallinna börsi emitenditeenuste juht Kalle Viks kinnitas, et kanne Norma aktsiate eest toimub eelduslikult 30. juunil ning kuna Norma ja ka Tallinna börsi sooviks on tagada, et sel hetkel ei oleks ükski börsitehing arveldamata, siis ongi vajalik kauplemine alates esmaspäevast peatada. Viksi sõnul reedene teade Norma aktsia kauplemise peatamise kohta ootamatult ei tulnud. "See on pika eellooga ülevõtmispakkumine ning teade oli üsna ootuspärane." Viksi sõnul on Normal veel nii palju aktsionäre seetõttu, et ettevõtte erastamine toimus küllaltki ammu ja selle aja investorid on börsil väga ammu ning paljud neist on passiivsed.

Aprillis ütles Norma aktsionär Kalle Tull Äripäevale, et ei võta Autolivi pakkumist vastu ning et ta mõtleb olukorra üle järele. Reedel ütles Tull, et on endiselt Norma aktsionär, kuna pole pidanud müügiga kiirustamist vajalikuks. "Lähtusin sellest, et kui võtavad, siis võtavad aktsiad käest ära," rääkis Tull. Investor märkis, et riik võiks mõelda, kuidas väikeinvestorite huve paremini kaitsta. "Riik Norma börsile pani ja nüüd võiks ka vastavalt väikeinvestorite huve kaitsta. Teatud oludes võib see siiski kasulik olla, et suuraktsionär ostab ennast väikestest vabaks," sõnas ta. Tullile kuulub 10 000 Norma aktsiat ning sellest rahapaigutusest saab ta 923 100 krooni.