"Nagu aasta alguses ka ootasime, on laenuhuvi suurenenud, kuid tõus pole olnud hüppeline, vaid pigem mõõdukas: nii eluasemelaenude kui tervikuna eraisikulaenude portfelli puhul ei saa veel rääkida kasvust, vaid siiski alles kahanemistempo aeglustumisest," kommenteeris Messimas Domus Kinnisvara värskes turuülevaates, vahendas Äripäev.

Kui tänavu esimeses kvartalis anti Eestis uusi eluasemelaene võrreldes eelmise aasta sama perioodiga peaaegu kolmandiku võrra vähem, siis teise kvartali tulemused erinevad Messimase sõnul vaid kümne protsendi ulatuses, seejuures oli kodulaenude uusmüük mais 2010 esmakordselt suurem kui aasta tagasi. Uute laenude intressimäärad on jätkuvalt üsna madalal tasemel, seda eeskätt soodsa baasintressi tõttu – kuue kuu euribor on püsinud ühe protsendi lähedal.

Pangad ei ole uuesti alustanud majanduskriisi-eelsetel aastatel üsna sagedasi kodulaenukampaaniaid, küll aga on nad pööranud aktiivsemalt klientide tähelepanu kodulaenu saamise võimalustele ja julgustanud kodu soetamise soovi korral panga poole pöörduma, nentis Messimas.