„Soovitame õppelaenu osade kaupa võtta eelkõige neil tudengitel, kes ei kata sellega õppemaksu, vaid igapäevaseid elamiskulusid. Maksimumsumma, 30 000 krooni korraga välja võttes on oht ülekulutamiseks,“ ütles SEB eraisikulaenude äriarendusjuht Triin Messimas.

SEB kontorites ja internetipangas on õppelaenulepingute sõlmimise võimalus juba avatud. Pärast õppelaenulepingu sõlmimist on kahel eraisikust käendajal vajalik pangakontoris või internetipangas vormistada käenduslepingud. Käenduste asemel saab õppelaenu tagada ka Eestis asuva kinnisvaraga.

SEB kannab esmakursuslastele laenusumma kontole alates 1. oktoobrist, vanema kursuse õppuritele 15. septembrist eeldusel, et õppelaenu saamiseks nõutavad tingimused on täidetud.

Kui varem õppelaenulepingu sõlminud laenusaaja ei soovi, et pank selleaastase laenusumma tema kontole kannaks või soovib laenu võtta osade kaupa, palub SEB sellest märku anda hiljemalt 6. septembriks. Vastava avalduse saab esitada internetipanga kaudu, posti teel või tuua ükskõik millisesse SEB kontorisse.

Lisaks õppelaenule pakub SEB üliõpilastele kuni oktoobri lõpuni tasuta SEB ISIC kaarti, mis toimib nii ametliku üliõpilaspileti kui ka pangakaardina.