Gildi pingereas on 100 Eesti suurimat ettevõtet järjestatud omakapitali eeldatava turuväärtuse alusel aasta alguse seisuga. Gild hindas Swedbanki turuväärtuseks 22,6 miljardit, Eesti Energia omaks 18,6 ning Eesti Telekomi turuväärtuseks 12,8 miljardit krooni.

GILD100 koostamiseks on valitud Äriregistris registreeritud kasumit taotlevad ettevõtted. Välja on jäetud välismaa ettevõtete filiaalid, kasumit mittetaotlevad ettevõtted ning valdusfirmad, mille
põhiliseks eesmärgiks on hoida varasid eraisiku asemel.

Selle aasta pingereas mahtusid esikümnesse veel SEB pank, Tallinna Sadam, Tallink grupp, BLRT grupp, Elisa Eesti, G4S Baltics ja Tallinna Vesi.

Gildi teatel on edetabeli eesmärkideks ühelt poolt anda hetkehinnang Eesti suurimate ettevõtete väärtustele ja teisest küljest jälgida läbi nii väärtuste kui ka tabeli koosseisu muutuste arenguid Eesti majanduses.

Hindamise metoodika põhineb võrdleval analüüsil, mille käigus leitakse hinnatavale ettevõttele sobiv võrdlusgrupp noteeritud ettevõtete hulgast ja rakendatakse võrdlusgrupi keskmiseid finantssuhtarvude kordajaid hinnatava ettevõtte vastavatele näitajatele.