Tunnustuse tõid ettevõtjale firma stabiilne areng vaatamata kriisiajale ja orienteeritus ekspordile.

Peter Hunt on Eesti jõukamaid ettevõtjaid, aastas miljardi krooni eest patju ja tekke eksportiva Wendre omanik. Wendre ekpordib tooteid üle terve maailma ning ettevõtte üheks mõjukamaks kliendiks on rootslaste IKEA.

Mullu tootis ettevõte kaheksa miljonit patja ja neli miljonit tekki.
"Põhiliselt muidugi Euroopasse, aga ka Aasiasse ja Ameerikasse. Enam-vähem üle terve maailma," ütles Hunt Delfile.

Ta ütles, et Wendrel läks kriisi ajal hästi tänu partnereile, kellel läks hästi ja kes pigem võtsid turuosa.

Wendre kavatseb tuleval aastal juurde võtta mitusada uut töötajat, peamiselt Pärnusse ja Vändrasse.

Audiitor- ja konsultatsioonifirma Ernst&Young poolt korraldatava konkursi finalistid olid Peter Hunt Wendre ASist, Hellar Mutle Bestra Engineering ASist, Kuno Pindmaa Charlot OÜst, Aivo Rosenberg Toode ASist ning Taivo Piller ja Mart Haber Shishi ASist.

Nominendid valis pärast hoolikat taustauuringut ja ettevõtjatega tehtud süvaintervjuusid välja üheksaliikmeline žürii, kuhu kuulusid Jaan Männik (Eesti Pank), Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Kristina Siimar (Swedbank), Ants Laos (Viru Keemia Grupp), Heldur Meerits, Andres Arrak (Mainori Kõrgkooli Ettevõtluse Instituut), Hans H. Luik (Eesti Ekspress) ja Indrek Sepp (Pristis AS. EOY 2009 võitja).

Entrepreneur of the Year on 1986. aastal USAst alguse saanud pikaajaliste traditsioonidega rahvusvaheline konkurss ettevõtjatele, mida viiakse läbi juba 23. korda. Konkurssi on korraldatud enam kui 50 riigis ja 135 linnas ning igal aastal tunnustatakse konkursi raames kõige edukamaid ja innovaatilisemaid ettevõtjaid üle kogu maailma