Tallinna linnavalitsus otsustas 6. aprillil kutsuda AS Tallinna Vesi nõukogust tagasi Ardo Ojasalu ning määrata nõukogu liikmeks Toivo Tootseni. United Utilities’i poolt määratud Andrew Prescott kutsutakse nõukogust tagasi 28. aprillil ning Philip Aspin määratakse United Utilities poolt nõukogu liikmeks alates 29. aprillist.

Tootsen on Tallinna linnavolikogu liige ning kuulus saadikuna 9., 10. ja 11. Riigikogu koosseisu. Varem on Tootsen olnud Ajakirjanike Liidu esimees ja aseesimees ning töötanud Eesti Raadios ja Eesti Televisioonis ajakirjanikuna. Tootsen on ka Tallinna Autobussikoondis nõukogu, Kaitseliidu vanematekogu ning Keskerakonna liige. Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Instituudi näitejuhtimise alal ning Tartu Riikliku Ülikooli eesti keele ja kirjanduse alal. Toivo Tootsen ei oma Tallinna Vesi aktsiaid.

Aspin on United Utilities Group’i rahandusjuht ning on varem töötanud North West Wateris. Ta on pidanud mitmeid ameteid United Utilities Group’i finantsvaldkonnas. Rahandusjuhina vastutab ta United Utilities Groupi rahastamise, finantsriskide juhtimise ning rahandustegevuse eest. Aspin sai enne United Utilities’iga liitumist vannutatud audiitoriks KPMGs ning on Finantsjuhtide Liidu liige. Aspin ei oma Tallinna Vesi aktsiaid.