"Tabelis on paarsada riiki, kes kõik üritavad üha rohkem ja paremini tehnoloogiat kasutada. Arengufondis seda kohta kommenteerides, meenutasin president Ilvese aastapäevakõnet, kus president mainis, et me raiskame liiga palju aega sellele, et selliseid tabeleid uurida ehk siis, ka minu jaoks on konkreetne koht üsna suva," sõnas Tamkivi.

Tamkivi sõnul on oluline hoopis see, mida_me ise tahame IT abil paremaks muuta Eestis ehk siis vaataksin lähemalt meie enda edusamme.

"IKT ehk info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektor on tõestanud, et suudab luua Eestis tarku, väljakutsuvaid, hästi makstud ja eksportivaid töökohti. Selle aluseks on HARIDUS - ja selles osas on jää hakanud pisut sulama viimastel aastatel, aga suured algatused nagu IT Akadeemia rajamine on veel planeerimisfaasis," sõnaas Tamkivi.

"IKT kasutamine nii öelda mitte-IT-firmades on kogu Eesti majanduse laiema arengu jaoks ülioluline - selle kohta oli seal uuringus huvitavaid punkte. Rääkisime ka sellest, kas masu ja vajadus efektiivsemaks muutuda panid ettevõitteid tegema pikaajaliselt positiivseid otsuseid tehnoloogiaid ära kasutada," lisas Skype juht.

Tamkivi mainis veel, et IKT võimaldab Eestil olla oma kodanike jaoks parem riik.