Maailma suurim protsessorite tootja Intel kingib tänavu miljoni krooni eest Eesti tuhandesse kooliarvutisse tänapäevased multimeediaprotsessorid.

"Me aitasime ainult pisut kaasa Tiigrihüpesse investeerimisele, et õpilastel tekiksid multimeedia kasutamise võimalused," ütles Inteli Euroopa turundusdirektor Timothy J. Keating.

Keatingi sõnul muutub arvutioskus 10-15 aasta jooksul sama oluliseks kui lugemis- ja kirjutamisoskus. Ta lisas, et koolide arvutiseerimise otsesest rahastamisest tunduvalt olulisem on Inteli toetuse abil rahvusvahelise tähelepanu juhtimine Tiigrihüppele.

"See programm näitab, kui pühendunud on Eesti arvutitehnoloogia muutmisele majanduse ja hariduse põhialuseks," ütles Inteli asepresident Hans Geyer, kelle sõnul jõuab Eesti õpilaste arvutitundmine tänu Tiigrihüppele Euroopa parimale tasemele.

Tiigrihüppe Sihtasutuse juhataja Enel Mägi teatel annab uusimate protsessorite kooliarvutites kasutamine õpilastele võimsa vahendi lugemisoskuse parandamiseks ja loomingulisuse ning probleemide lahendamise oskuse arendamiseks harivate arvutimängude ja laserplaatidel või internetis olevate sõnastike ning entsoklüpeediate abil.

Tiigrihüppe projektis osalevad koolid hakkavad kasutama ka Inteli fotopaketti Create and Share ja süsteemi ProShare, mille abil saavad õpilased pidada teiste koolidega videokonverentse.

Tiigrihüppe Sihtasutuse loojaid Linnar Viik ütles, et Tiigrihüpe on juba praegu koolidest välja murdnud ning omandanud laiema kandepinna. "Järgmisel aastal on Eestis vähemalt 30 avalikku internetipunkti, kus soovijad saavad internetti kasutada," selgitas ta.

Tiigrihüppe programmi on praegu kaasatud 700 kooli. Tänavune eelarve on 35,5 miljonit krooni, tuleva aasta eelarveprojekti kohaselt rahastab riik Tiigrihüpet 50 miljoni krooniga.

KRISTJAN OTSMANN