Rahandusministeeriumi pressiesindaja kinnitas ETAle, et mingi otsus fondi kohta langetatakse lähipäevil. Pressiesindaja ei soovinud kommenteerida, kas otsus puudutab Urmi ainuisikuliselt. Samas ta möönis, et see on seotud fondi tulevikuga.

Liikluskindlustuse seaduse kohaselt saab liikluskindlustuse fondi nõukogu liikme nimetanu enda poolt nimetatud nõukogu liikme tagasi kutsuda. Urmi on nõukogusse nimetanud rahandusministeerium.

Eile juhtis väidetavatele seaduserikkumistele fondis tähelepanu riigikontrolör Juhan Parts. Riigikontrolör soovitas Riigikogu ees esinedes rahandusministeeriumil kaaluda Urmi väljavahetamist.

Partsi sõnul ei ole fondi nõukogu esimees Alar Urm vastutava ametiisikuna ei ole toiminud liikluskindlustuse fondi järelevalveorgani esimehele kohaselt, kuna tema isiklikul osavõtul või taotlusel on fond teinud tehinguid ja kandnud kulusid, mis ei ole kooskõlas avalike vahendite säästliku kasutamise põhimõtetega.

Partsi seisukohalt kannab nõukogu juhtimisvastutust ka muude avalikkuse tähelepanu äratanud tehingute osas. Informeerimatus või tegevusetus peaksid olema seejuures raskendavad asjaolud, lisas Parts.