9,1-hektariline kõrghaljastusega elamupiirkond on mõeldud tegevteenistuses olevatele kaitseliidu ja kaitseväe ametnikele, kellele loodetakse soodsate pangalaenude vahendusel anda võimalus eluase välja osta.

Eramute ja korterite hinda ei oska asjaga tegelejad veel öelda, sest see sõltub konkursikorras leitavast arendajast. “Pigem võiks öelda, et olud on askeetlikud, kui et hakkame ehitama losse,” lubas kaitseliidu poolt projekti arendav jurist Ingvar Allekand.

Projekti eesmärk on motiveerida häid teenistujaid ja pakkuda neile midagi, mis suurendaks huvi jääda tööle kaitsestruktuuridesse.

Kaitsejõudude peastaabi meditsiiniteenistuse staabiohvitseri kt Aivo Loigomi sõnul pakub temale ja tema kolleegidele Aruküla linnak huvi juhul, kui pakutakse võimalikult soodsaid finantstingimusi ja ehitamisel arvestatakse tulevaste elanike soove. Raasiku vallavanema Andre Sepa sõnul on see igati positiivne, et Aruküla männikusse tuleb elamurajoon, ja valla jaoks on uued elanikud alati tervitatavad.

Sepa sõnul tekitab vaidlusi vaid linnaku võimalik ülerahvastatus, sest tema arvates on planeeritud 70 peret sellele alale liiga palju. Seetõttu ei pruugi toetust leida ka kaitseliidu esialgne plaan rajada Aruküla linnakusse korterelamu, sest detailplaneeringu lähteülesandes lubatakse planeerida vaid individuaal- ja ridaelamuid.

Kaitseliidu pressiesindaja leitnant Tanel Rütmani sõnul ei tohiks volikogul siiski olla kaitseliidu rajatava linnaku vastu midagi.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi kogu linnak täielikult valmima järgmise aasta lõpuks, ent praeguse seisuga arvestatakse, et ehitustegevust saab ehk alustada alles eeloleval kevadel.