Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna majanduskuritegude talituse komissari Jevgeni Fedorenko sõnul võeti ASi Järve Bussipark läbiotsimise käigus ära kütusekäivet tõendavad dokumendid.

“Sellel territooriumil on tõesti üks eksperimentaalkorras kütust tootev ettevõte, kuid see on teise nimega,” ütles Fedorenko. Kuna uurimine on pooleli, ei soostunud ta kütusetootjast lähemalt rääkima.

Reedel teatas ATKO, et peab reidi eestvedajaks autoettevõtete liitu, kes nende hinnangul valekaebusi kirjutab ja väidab, nagu toodaks Järve bussipark salaja kütust, mida kasutavad kõik grupi tütarettevõtted.

ATKO grupi juhataja Margo Tomingase sõnul ostavad gruppi kuuluvad ettevõtted kütust tunnustatud kütusefirmadest. Mingit kütusetootmist Järve bussipargis ei toimu, selgitas ta. Juhtunu viitavat hoopiski ülitihedale konkurentsivõitlusele bussiturul. Asja teeb keerulisemaks, et ATKO on korduvalt vaidlustanud riigihankeid ja kogunud sellega vaenlasi.

Autoettevõtete liidu juhi Villem Tori kinnitusel sai liit vihje Järve bussipargis püsti pandud kütusetootmise kohta ja palus seda kontrollida. Vihje kohaselt tootis ATKO Grupp selleks luba omamata 3–5 tonni kütust päevas.