Alkoholitootja ja -importija Liviko hinnangul on selle näol, mis toimub alkoholimüügi piirangutega, tegemist politikaanlusega, mis ei teeni tegelikult rahva tervise eest hoolitsemise eesmärki.

“Alkoholi tootmise ja müügiga seotud majanduskeskkond on muutunud äraarvamatuks, mis on ettevõtja jaoks halvim, mis saab juhtuda. Eesti riigil peab olema meie rahvuslikke huve arvestav alkoholipoliitika, kuid see rapsimine, mis kevadel pihta hakkas, vaid suurendab ebastabiilsust. Kindlasti ei teeni trall alkoholimüügi ümber tarbijate, ausate ettevõtjate ega kogu ühiskonna huve,” sõnas Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

Tema sõnul on kurb lugeda ka ettepanekut hakata tootma alkoholivaba Vana Tallinna. “Vana Tallinn on üks Eesti tuntumaid kaubamärke, millesse on läbi aastakümnete investeeritud tohutuid vahendeid. Ma leian, et poliitikutel ei ole kohane ettevõtjaid õpetada, kuidas nemad oma äri peavad ajama. Jäägem igaüks ikka oma liistude juurde. Neid riike on maailmas ilma meietagi liiga palju, kus poliitikud teavad paremini, mida erasektor “peaks” tegema ja mida mitte,” sõnas Kalvi.