Uues sarjas on hetkel kaks arvutit – mikrotornkorpusega Esprimo P5925 EPA ja väikesemõõtmelise korpusega E5925 EPA, teatas Fujitsu Siemens Computers.

Uus energiasäästusüsteem lülitab kümme minutit pärast arvuti mittekasutamist välja kuvari ning 15 minuti pärast kõvaketta. 20 minuti pärast läheb süsteem üle ooterežiimile ning tunni pärast aktiveerub maksimaalne energiasäästurežiim.

Fujitsu Siemens Computersi müügijuhi Antti Vari sõnul annab ettevõte uute ökonoomsete arvutite loomisega oma panuse rohelise ja energiasäästliku mõtteviisi edendamiseks.

“Fujitsu Siemens Computers on olnud Euroopa juhtiva arvutitootjana juba aastaid keskkonnasäästlike toodete väljatöötamisel esirinnas, tuues esimese “rohelise” arvuti turule juba 1993. aastal. Kaks aastat tagasi valmis esimene Esprimo sarja energiasäästlik arvuti ning sel aastal jõudsime oma arendustööga nii kaugele, et sarja lauaarvutid vastavad ka USA keskkonnakaitse agentuuri (EPA) programmi Energy Star tänavu juulis vastuvõetud senisest tunduvalt karmimatele nõuetele,” ütles Vari.