Ettevõtte on kätte saanud esimesed bussid ning reisijatel avaneb juba käesoleva aasta novembris võimalus sõita Tallinnast Riiga ja Peterburgi uhiuute mugavate Scania Irizar turismibussidega, teatas firma.

Eurolinesi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on uue tootekontseptsiooni loomine ja senisest mugavamate Scania Irizar busside ostmine osa plaanist, mille eesmärk on kahekordistada oma turuosa Baltimaade rahvusvahelises bussitranspordisektoris 2010. aastaks.

„Tuleval aastal kavatseme oma bussiparki veelgi täiendada ning käivitada LuxExpress kontseptsiooni ka Riia-Vilniuse ja Riia-Klaipeda liinidel,” märkis Saarpuu.

Saarpuu hinnangul kogevad üle 500-kilomeetrise distantsiga rahvusvahelised bussiliinid kõikjal Euroopas tugevat langust seoses odavlennufirmade poolse tugevneva konkurentsi ja rongiliikluse arenguga.

„Lühikestel regioonisisestel bussiliinidel toimub aga kiire nõudluse kasv, kuna bussitranspordi omakulu on võrdlemisi väike ning võrreldes rongi- või lennutranspordiga iseloomustab bussiliine kõrge paindlikkuse tase,” selgitas Saarpuu investeeringute tagamaid. „Balti riikide bussitranspordi turule mõjub soodsalt ka korraliku raudtee infrastruktuuri ja toimiva reisijateveo teenuse puudumine.”

Eurolinesi poolt kasutuselevõetav Scania Irizar bussimark pälvis kolme aasta eest Euroopa aasta parima turismibussi tiitli. Saarpuu sõnul jõuavad uued turismibussi tippmudelid Baltimaadesse esmakordselt ning need lubavad pakkuda reisijatele kõrgema kvaliteediga ja mugavamat teenust. „Busside varustuses on muuhulgas laiendatud istmevahega poolnahkistmed, 220-voldised pistikud istmete juures, internetiühendus ja kohviautomaat,” ütles Saarpuu.

LuxExpress võimaldab alates novembri keskpaigast reisida Tallinnast Riiga kolm korda päevas ja alates detsembri algusest Tallinnast Peterburgi korra päevas. LuxExpressi Tallinn-Riia liini piletihind on 295 krooni, Pärnust Riiga sõit maksab 190 krooni ning bussireis St. Peterburgi maksab Tallinnast 420 krooni ja Narvast 200 krooni.

Uued kvaliteetsed Scania Irizar PB bussid on valmistatud 2007. aastal. Kaks ostetud bussi on 48-kohalised ja 14 meetrit pikad ning kaks bussi on 40 istekohaga ja 12 meetrit pikad. Järgmisel aastal lisandub ettevõtte bussiparki veel vähemalt kaks uut Scania Irizar bussi.

Kui keskmiselt on Balti regioonis rahvusvaheliseks reisijateveoks kasutatavad bussid 7-10 aastat vanad, siis uue LuxExpressi liini kontseptsioon ei näe ette üle 5 aasta vanuste busside kasutamist.

1993. aastal asutatud MootorReisi AS ja selle tütarettevõtted tegelevad rahvusvaheliste regulaarbussiliinide opereerimisega Eurolines kaubamärgi all. Ettevõtte bussipargis on ligi 60 kõigi mugavustega turismibussi. Ettevõtte käive 2006. aastal oli 152,6 miljonit krooni.