Augusti lõpus Tartus avatavasse ligi miljard krooni maksvasse Tasku moe- ja vabaajakeskusesse tuleb linna suurim moekaupade valik 32 esinduskauplusega, millest 30 on Tartus esmakordselt esindatud, Lõuna-Eesti suurimad toitlustuskohad tuhandele külastajale ning viie saaliga kobarkino.

Moebrändidest hõivavad suurimad pinnad Re-Reservedi, New Yorkeri, Mango, Mexxi, Espriti ning Rademari uue kontseptsiooniga O-Zone poed ning Rahva Raamatu raamatupood.

Toitlustuskohtadest valmib Tasku keskuses 2400-ruutmeetril viis uut söögikohta kokku ligi tuhandele kliendile.
Taskus avatakse bussijaama peal linna suurim 700 ruutmeetril 250 istekohta sisaldav buffeerestoran Rehepapp, 1000 ruutmeetril paiknev 350 istekohaga Lõuna-Eesti suurim pubi Scotland Yard, Rahva Raamatu kohvik, Rain Käärsti itaaliapärane restoran Pastaria Pastal 200-ruutmeetril koos 65 istekohaga ning kaks Cinamoni kinokeskuse Itaalia ja sushiteemalist toidukohta kokku 200 istekohaga.

42 000-ruutmeetrise kogupinnaga Lõuna-Eesti suurima ärikeskuse Tasku projektijuhi Veiko Keerbergi sõnul on regiooni suurima buffeerestorani Rehepapp disain eriti silmapaistev.
Hannes Praksi tehtud sisekujundus hõlmab suurt klaaspudelitest seina, 2,5 ruutmeetrist linnupuuri, mille elanikud vahelduvad kanadest naerutuvideni ja antikvariaatidest pärinevaid istekohti.
„Linna suurim pubi Scotland Yard avatakse veidi hiljem, novembri alguses, kuna 1000 ruutmeetril Eestis erakordsete sisekujunduslahenduste sisseseadmine koos kümne kuupmeetrise akvaariumiga nõuab palju aega,“ lisas Keerberg.

Tasku suurimal kaubanduspinnal on 1200-ruutmeetril Re-Reserved kiirmoebränd, mis on küll hetkel Tartus esindatud, kuid tuleb Taskusse täiesti uue kontseptsiooniga, mis on Baltikumis esimene omataoline.
Veiko Keerbergi sõnul on uus Re-Reservedi pood Eestis harjumuspärasest palju elitaarsema sisekujunduse ning võrreldamatult suurema kaubasortimendiga.

„Oleme rentnikke pikalt ja hoolikalt valinud ning kvaliteeti näitab kindlasti fakt, et peamiselt on tegemist esiteks rahvusvaheliselt tuntud monobrändide poodidega, millest enamikku seni Tartus polnud ning mitmed on ka Eesti mastaabis uued,“ lisas Keerberg.

Silmapaistvamate uute tulijatena võib nimetada näiteks Dieseli terviklikku kollektsiooni pakkuvat Dresscode’i.
Samuti tuleb Taskusse päris uue kontseptsiooniga tuntumate spordirõivaste kaubamärkide nagu Reebok, O’Neill, Puma, Quicksilver, Salomon, Columbia ja Roxy vaba-aja kollektsioone pakkuv O- Zone kauplus.

Veiko Keerbergi sõnul saab oodatumatest esindustest kindlasti välja tuua ka La Senza pesupoe, Pepe Jeansi, Levi’s’e, Blendi, Guessi ning noortele mõeldud Vansi ja Sketchersi vabaajarõivaste ja jalatsite esindused.
Samuti kultusliku Apple’i esimese esinduskaupluse iDream.
Tartus seni kiratsenud laste- ja noorteriiete turg saab juurde ka näiteks Benetton Kids ja Wenice eraldi lasteriiete poed, mida seni Eestis pole.
Tartus puudusolevatest puhtalt meestepoodidest on esindatud näiteks Camel Active, Celio ja Jack & Jones.
Peale Tasku avamist suureneb järk-järgult poodide kaubavalik ka edaspidi.

Keerbergi sõnul on Tasku brändilist kokku pandud nii, et esindatud oleks võimalikult erinev sortiment vastavalt rahakotile, vanusele ja elustiilile.
On nii eksklusiivsemaid brände nagu Guess ja Gant, aga ka soodsamad kiirmoe esindused New Yorker ja Re-Reserved.

„Kui Lõunakeskus avati, siis läks suund linna ühte äärde, nüüd peale Tartu kaubamaja ning Tasku avamist on inimestel kindlasti põhjust jälle kesklinna tulla.

Tartu linnakeskmes asuvate Riia ja Turu tänavate ristumiskohas augusti lõpus avatav Tasku kompleks sisaldab Tartu esimest viie saaliga Cinamon kobarkino, 16 000 ruutmeetrit kaubandus- ja toitlustuspindasid, 2700-ruutmeetrist konverentsikeskust ja regiooni suurimat 410-kohalist 10 000 Dorpati hotelli ja spaad.
Lisaks valmib keskuses 4700 ruutmeetrit A+ klassi büroopindasid, mille suurim rentnik on 1400-ruutmeetril paiknev Medicumi perearstikeskus, mis pakub terviseteenuseid perearstiabist hambaravi, töötervishoiuteenuste, röntgeni ning pika nimekirja eriarstiabini.

Tasku keskuse kliente teenindab hea juurdepääsuga eritasandiline parkimismaja, kus saab olema üle 500 parkimiskoha. Jalakäijatele on tagatud sissepääs keskusesse neljal suunal.

Tasku hoone arhitekt on Kalle Rõõmuse arhitektuuribüroo ja ehitaja YIT Ehitus.