Lennuamet algatas möödunud nädala reedel väärteomenetluse seoses intsidendiga mullu suvel, kus Estonian Air kasutas liinilendudeks Boeingit, mille kõhu all asuval nn keskmisel kütusepaagil kahtlustati leket, kirjutas Eesti Ekspress.
Estonian Airi ja tema lennukeid hooldava firma Air Maintenance Estonia (AME) juhatuse esindajad on kutsutud tunnistusi andma tuleval nädalal.
Lennuameti peadirektor Koit Kaskel selgitas, et väärteomenetluse võib riikliku järelevalveorganina teostada lennuamet ise ja ameti uurimiskomisjon leidis, et Estonian Air ja AME eirasid teadlikult lennuohutuse nõudeid.
Kumbki firma ei suutnud uurijatele põhjendada, miks jäi kütusepaagi rike reeglite kohaselt käsitlemata ja dokumenteerimata, mis uurimiskomisjoni järelduse kohaselt viitab vastutustundetule ja hooletule suhtumisele lennuohutusse.
"Kütuse leke on viinud tõsiste intsidentideni ja katastroofideni (Manila 1990, Bangkok 2001, Okinawa 2007). See nõuab antud juhtumisse suhtuda äärmiselt tõsiselt, arvestades seejuures, et kõnealust õhusõidukit kasutatakse avalikkuse teenindamisel regulaarlendudel," seisab komisjoni paberites.
Süüdi tunnistamisel ootab ettevõtteid ees rahatrahv.