Möödunud aastal sai Terav Leedu firmalt IMP Baltic arve postikataloogist tellitud arvutiõppe materjalide eest, kuid kuna ta polnud midagi tellinud, maandus kviitung prügikastis,  kirjutab Lääne-Virumaa nädalaleht Kuulutaja.

Mõne aja möödudes saabus inkassofirmast Lindorff Eesti Terava nimele võlanõue ja väidetavale võlasummale, nagu see inkassofirmadel tavaks, oli lisatud nõudekulu.

Võlguolemises süüdistatud rakverelane helistas inkassofirmasse. “Ausalt öeldes läksin ma nendega päris tülli,” tunnistas ta. “Esiteks on sinna helistamine tehtud hästi keeruliseks – küll tuleb vajutada ühte numbriklahvi, küll teist. Kui ma oma loo ära rääkisin, siis vastati, et see Leedu firma ongi selline, kes põhjendamata nõudeid esitab.“

Terav nõudis Lindorff Eestilt dokumente, mis tema võlguolekut kinnitaksid. “Pärast seda nende toon muutus ja nõue minu vastu tühistati. Kuid paljud inimesed ei oska end selliste põhjendamatute nõuete eest kaitsta. Kartes suuremaid jamasid, makstakse need 500-600 krooni lihtsalt ära.” 

Tarbijakaitse alustas Leedus tegutseva firma UAB IMP Baltic suhtes järelvalvemenetlust juba 2004. aastal, kuna ettevõte edastas eksitavat tellimisteavet. Firma tegutseb siiski praegugi edasi ja pakub oma kodulehel kolme eri sorti tooteid.