I.L.U.-nimeline pood hakkab tegutsema 380 ruutmeetrisel rendipinnal, teatas Tallinna Kaubamaja.

„Esimese ilukaupluse avamine Pärnus on kindlasti Tallinna Kaubamaja kontserni tänavuseks tähtsündmuseks - tegemist on laienemisega uude perspektiivsesse jaekaubandusvaldkonda,“ ütles ASi Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp.

„Ilutoodete tarbimine ja müük pole nii otseses sõltuvuses majanduskeskkonnast kui näiteks rõivaste ja jalatsite müük, seda kinnitab Kaubamaja enda kogemus ning vastav üldine jaemüügistatistika.“ 

Puusepa sõnul kasvas 2008. aasta kokkuvõttes kosmeetika ja farmaatsiakaupade turg 11%, tänavu jaanuaris on vastav näitaja vähenenud 3,8% võrreldes 2008. aasta jaanuariga.

„Üldise jaekaubandusturu langusega võrreldes ostetakse ilutooteid endiselt ning langus pole nii suur. Arvestades, et Põhjamaades on ilutoodete vallas keskmise kulutatud summa suurus 6000 krooni ja vanas Euroopas kuni 10 000 krooni inimese kohta aastas, siis Balti riikides on piisavalt kasutamata reservi tõusmaks kõrgemale seniselt 3000 krooni tasemelt,“ märkis Puusepp.

„Sarnast ilupoodi kusagil mujal ei leia. Oleme õppinud maailma parimatest ilukaupluste kontseptsioonidest ja eestlastele omaselt tahtnud veel paremat asja teha, seetõttu on investeering poepinna ruutmeetri kohta ka keskmisest suurem ulatudes 16 000 kroonini,“ ütles OÜ TKM Beauty juhatuse esimees Lea Endrikson.

„I.L.U. kauplused on üles ehitatud teema-, mitte brändipõhiselt nagu tavaliselt nägema harjutud ning on märgatavalt suuremad, tegutsedes 350- kuni 600-ruutmeetrisel müügipinnal.“ 

Endriksoni sõnul on uues ilukaupluses brändid jagatud vastavat toodete kasutamisele, viimaseid aitavad esile tõsta nii kaupluse sisekujundus kui ka valgustus. Senisest suurema tähelepanu alla tuuakse meestele mõeldud ilutooted – selleks on kaupluses oma piirkond. Kaupluses on müügil spaa- ja loodustooteid ning erinevaid teenuseid pakuvad küünestuudio, juuksur ja kosmeetik.

OÜ TKM Beauty on Tallinna Kaubamaja kontserni 100%-line tütarettevõte, mille tegevuse eesmärgiks on Balti riike hõlmava ilutooteid müüva kauplusteketi rajamine ja tegevuse koordineerimine. Lähiaastatel kavatsetakse avada uued ilupoed kõigis Balti riikides. Kokku on Baltimaades praeguseks sõlmitud viis rendilepingut ning järgmiste ilukaupluste avamine on planeeritud Tallinnas ja Tartus 2009. aastal.