Eelmisel aastal toodeti Eestis 182 miljonit muna ehk 5% enam kui 2009. aastal. Ühtlasi oli see viimase viie aasta suurim munatoodang. Mullu toodeti ühe elaniku kohta 136 muna aasta varasema 129 munaga võrreldes.

Keskmine munatoodang kana kohta oli juriidilistes etevõtetes 283 ja see on püsinud stabiilsena mitu aastat järjest, aga suures plaanis võib öelda, et linnukasvatus edeneb.

Suuritegijaid on Eestimaal ainult neli: AS Tallegg Harjumaal, LinnuTalu Osaühing Valgamaal, Osaühing Sanlind Valgamaal, Peri Põllumajanduslik Osaühing Põlvamaal. Talumajapidamisi, kus linde peetakse, on aga 15 000 ringis. Talud on küllalt väikesed tegijad, rohkem oma tarbeks ja hobiks. Põhiline toodang on munad, sest lihalinnukasvatus nõuab suuremat investeeringut.

Hobilinnukasvatus

Eestis on paar vutimunade tootjat ning käimas on eesti vuti aretus-säilitusprogramm ja individuaalne jõudluse hindamine Järveotsa talu Matjama tõuvutifarmis Tartumaal ning FIE Eha Terieri eesti vutiaretusfarmis Jõgevamaal. Hobilinnukasvatuse kõige suurem entusiast on Valeri Kostin Võrumaalt.

Põhiline osa toodetud munadest läheb tarbimisse Eestis, väljapoole piiri viiakse minimaalsel määral.