KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juhi Mirja Adleri sõnul vähenevad renoveerimise tulemusena korterelamute elanike küttekulud, teatas sihtasutus. "Asjatundliku renoveerimise korral on igakuine kokkuhoid küttekuludelt suurem kui renoveerimislaenu tagasimakseteks kuluv raha. Soovitame kõigil ühistutel, kes kaaluvad maja renoveerimist, tellida energiaaudit. Energiaaudit annab ülevaate hoone energeetilisest seisukorrast ning auditiga tehakse ettepanekud hoone energiatõhususe suurendamiseks. KredEx hüvitab kuni 50 protsenti energiaauditi maksumusest," ütles Adler.

Rekonstrueerimistoetust saab taotleda KredExist 15 protsenti, 25 protsenti ja 35 protsenti projekti kogumaksumusest sõltuvalt korterelamu rekonstrueerimise komplekssuse tasemest. Toetus on mõeldud eelkõige KredExi soodusintressiga pikaajalise korterelamute renoveerimislaenu juurde, et vähendada nõutud omafinantseeringu osakaalu, kuid toetust võib kombineerida ka omavahenditega.

KredExi renoveerimislaenu taotlev korterelamu saab esitada toetuse taotluse koos laenutaotlusega Swedbank´i või SEB Panka. Korterelamud, mis kasutavad renoveerimisel ainult omavahendeid või korterelamud, kes ei kuulu KredExi korterelamu renoveerimislaenu sihtgruppi ning kasutavad muud panga renoveerimislaenu, saavad esitada toetuse taotluse koos lisadokumentidega KredExile.