BLRT Grupi pressiesindaja Katja Ljubobratets ütles BNS-ile kolmapäeval, et Elme Metall omandas Maardus asuvad Vana-Narva mnt 24a ja Vana-Narva mnt 26b kinnistud seitsme miljoni eurose alghinnaga ja Pärnus asuvad Pae 1a, Käo 10a ning Papiniidu 9a kinnistud 701.000 eurose alghinnaga. Mõlemal enampakkumisel oli Elme Metall ainuke pakkuja.

Tartu Betooni 3 kinnistu ostis Elme Metall 840.000 eurosest alghinnast kallimalt, enampakkumisel osales kaks pakkujat, selgitas Ljubobratets.

Samuti Levadia Metallile kuuluvate Rae valla Peetri küla, Kasemetsa ning Tallinna Kopli ja Volta tänava kinnistutele ei esitatud ühtegi pakkumist ning nende kinnistute enampakkumist Ljubobratetsi sõnul ei toimunud.

Levadia Metalli pankrotihaldur Toomas Saarma on BNS-ile öelnud, et Levadia Metalli vastu on tunnustatud nõudeid kokku 60,14 miljoni euro ulatuses, ettevõtte vara hinnanguline väärtus on 14,8 miljonit eurot.

Nõuete kaitsmise koosolekul otsustati Saarma sõnul tunnustada maksuameti tingimuslikku nõuet summas 22.556 eurot muude tähtaegselt esitatud nõuete hulgas, mis rahuldatakse pärast pandiga tagatud nõudeid. Koosolekul otsustati tunnustamata jätta Denman Assets OÜ nõue.

Saarma on varem öelnud, et Levadia Metalli võlausaldajaid on kokku 81.

Levadia Metall pankrotistus tänavu märtsis. Ettevõtte omanik Viktor Levada võttis novembri algul tagasi ettevõtte võlausaldajatele tehtud kompromissettepaneku.