Juunis jätkub töötasu tõus tulenevalt G4Si kollektiivlepingust, millega turvakontsern on võtnud kohustuse suurendama turvatöötajate sissetulekut või tagama tasuta lisaõppe - teenustasu tõusust lähtudes, teatas turvafirma.

„Võib öelda, et töötajate palgatõusu huvides oleme klientidega pidevates hinnaläbirääkimistes. Alates 2011. aasta algusest oleme tõstnud palka ligi 1000 turvatöötajal, mis on pea 50 protsenti turvatöötajaskonnast. Aasta lõpuks tõuseb töötasu veel 15 protsendil turvatöötajatest,“ ütles G4S-i Eesti valvedivisjoni direktor Margus Kolumbus.

„Meie suurimal objektil, Tallinna Lennujaamas, kus on ametis ligi 200 G4Si turvatöötajat, tõuseb lennueelse julgestuskontrolli läbiviijate lisatasu olenevalt töötaja oskustest ja pädevusest alates 1. juunist 10-15 protsenti,“ ütles Kolumbus.

Lisaks lennujaamale on tasu tõus rakendunud suurtel objektidel nagu Sillamäe Sadam, Ameerika Ühendriikide Suursaatkond, Rahvusraamatukogu ning enamustel kaubandusobjektidel. Töötasude suurendamise programmi järgmine etapp on otseselt seotud turvatöötajate kvalifikatsiooni taseme tõstmisega senisest suuremas mahus. Kolumbuse hinnangul toob ka see etapp kaasa sadade töötajate palgatõusu.